Haberler

Maski Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde bulunan içme suyu tesislerde kullanım ömrünü tamamlayan teçhizatları baştan aşağıya yenilemeye devam ederken, 154 Mahalle Projesi kapsamında Akhisar’ın Şehitler Mahallesi’nde devam eden altyapı yenileme çalışmasının yanı...

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde bulunan içme suyu tesislerde kullanım ömrünü tamamlayan teçhizatları baştan aşağıya yenilemeye devam ederken, 154 Mahalle Projesi kapsamında Akhisar'ın Şehitler Mahallesi'nde devam eden altyapı yenileme çalışmasının yanı sıra 250 kişilik fosseptik inşa ederek mahalleye sağlıklı bir atıksu sistemi temin edecek.

MASKİ tarafından Yunusemre ilçesine bağlı 6 mahalleye içme suyu temin eden Uncubozköy Mahallesi'ndeki içme suyu tesisinde kullanım ömrünü tamamlayan vana sistemini yenilenirken, Kula ilçesine bağlı Güvercinlik Mahallesi Burgaz Sokak'ta 600 metrelik içme suyu hattı yenileme çalışmasına da başladı. Ekipler tarafından ayrıca 154 Mahalle Projesi kapsamında Akhisar'ın Şehitler Mahallesi'nde devam eden altyapı yenileme çalışmasının yanı sıra 250 kişilik fosseptik inşa ederek mahalleye sağlıklı bir atıksu sistemi temin edecek.

4 bin 500 tonluk içme suyu tesisinde çalışmalar tamamlandı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı 6 mahalleye içme suyu temin eden Uncubozköy Mahallesi'ndeki içme suyu tesisinde kullanım ömrünü tamamlayan vana sistemini yeniledi. 4 bin 500 tonluk depoda temizlik çalışması da yapıldı.

İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma ile Yunusemre ilçesinin Uncubozköy, Keçiliköy, Mesir, 75. Yıl, Laleli ve Güzelyurt mahallelerine içme suyu temin eden tesiste eski vana sistemi yenilendi. 4 bin 500 tonluk su kapasitesine sahip tesiste vana yenileme çalışması esnasında depo içerisinde temizlik çalışması da yapılarak depo tabanı daha sağlıklı hale getirildi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Yunusemre ilçesine bağlı 6 mahalleye içme suyu temin eden tesiste eskiyen sistemleri yenilediklerini belirtti. Aslay, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda, il genelinde bulunan içme suyu depolarımızda yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz. 10-15 sene önce kurulan tesislerdeki sistemler kullanım ömrünü tamamlayarak şehrimizin hızla artan nüfusuna cevap verememekteydi. Ekiplerimiz tarafından tespit edilen noktalarda yenileme çalışmalarımızı tek tek hayata geçiriyoruz. Yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşlarımızın daha sağlıklı su tüketmelerini sağlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

MASKİ'den Burgaz Sokak'a yeni içme suyu hattı

MASKİ Kula İlçe Şefliği tarafından Güvercinlik Mahallesi Burgaz Sokak'ta 600 metre içme suyu şebeke hattı yenileme çalışması başladı. MASKİ ekipleri, geçen yıl yapmış olduğu çalışmayla kanalizasyon hattını da yenilemişti. Yıllar önce döşenmiş olan hat MASKİ ekiplerinin gayretleri ile sağlıklı bir yapıya kavuşacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisalıları yıllardır beklediği hizmetlerle tanıştırırken mahallede dere ıslah çalışması da yürütmüştü. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yapılan çalışmalar ile mahallede 642 metre betonarme U kesit ve 46 metre kutu menfez imalatı yapılmıştı. Hayata geçirilen proje ile mahalle sakinleri için yağışlı havalar dert olmaktan çıktı.

Yapılan hizmetlerden yüzde yüz memnunuz diyen Güvercinlik Mahalle Muhtarı Tuncay Ersöz, "Yıllardır gün yüzü görmeyen sorunlarımıza çare olan Büyükşehir ve MASKİ'nin çalışmalarından çok memnunuz. MASKİ yetkilileri içme suyu şebeke hattımızı yenileme çalışması için kolları sıvadı. Mahallemizde çalışmalara başlandı. Büyükşehir ve MASKİ var olduğu sürece hizmetler bitmez. Cengiz Başkanımız geldi dertlerimiz bitti, Yaşar Müdürümüz geldi sorunlarımız gitti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun'a ayrı ayrı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz" dedi.

Şehitler Mahallesine fosseptik imalatı

MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında Akhisar'ın Şehitler Mahallesi'nde devam eden altyapı yenileme çalışmasının yanı sıra 250 kişilik fosseptik inşa ederek mahalleye sağlıklı bir atıksu sistemi temin edecek.

Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmada, temel betonunun dökülmesinin ardından kalıp imalatları işine de başlandı. İmalatın tamamlanmasıyla birlikte, evsel nitelikli atıksuların çevreye ve mahalle halkına zarar vermeksizin burada depolanması sağlanarak atıksu arıtma tesislerine nakli sağlanacak.

Şehitler Mahalle Muhtarı Rauf Akdan, "MASKİ'nin çalışmalarından her daim memnun kalıyoruz. Evlerimizin önünde kendi imkanlarımızla kazdığımız çukurlar sayesinde ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyorduk. Yağmur suları yüzünden taşma oluyordu. Sağlıksız bir ortamda yaşamak zorunda kalıyorduk. Mahallemize yapılan bu hizmet bizi kurtardı. Bundan sonra kanalizasyon sularımız burada birikecek. Bu çalışmayla mahallemiz çok daha temiz ve sağlıklı hale gelecek. MASKİ olmasaydı biz bu hizmetleri rüyamızda bile göremezdik. Her türlü sıkıntımıza koşup geliyorlar. Çok güzel yatırımlar yapılıyor ve güzel hizmetler alıyoruz. Cengiz Başkanımız bizler için gülen başkan değil güldüren başkan oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Çoşkun'a çalışmalarında başarılar diler, teşekkür ederiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güvercinlik Yunusemre Akhisar Politika Güncel Haberler

title