Haberler

    Marmaray'da Test Sürüşleri Başlıyor

    Asrın projesi olarak adlandırılan Marmaray'da test sürüşleri başlıyor....

    İlk Marmaray vagonunun bugün tünellere indirilmesi ve test sürüşünün başlaması beklenirken, Sirkeci Garı'nda bekletilen vagonlarda son kontroller yapılıyor.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet'in 90. yılı kutlamalarının yapılacağı 29 Ekim 2013 tarihinde resmen açacağı Marmaray projesinde test sürüşlerinin bugün başlaması bekleniyor.

    Sirkeci Garı'nda bekletilen vagonlarda son kontrolleri yapan yetkililer, bugün ilk vagonun tünele indirilmesini planlıyor.

    Marmaray projesinin Ayrılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye kadar olan 13,6 kilometrelik bölümü tamamen yerin altından ve İstanbul Boğazı'nın tabanına yerleştirilen tüplerden oluşuyor.

    İstanbul Boğazının her iki yakasındaki yüzeysel demiryolu hatları,İstanbul Boğazı'nın altından geçecek olan bir demiryolu tüneli ile birbirine bağlanacaktır.

    Boğaz Geçiş Kesiminde (Marmaray) çift hat, Kazlıçeşme'den sonra Yedikule'de yeraltına girecek; yeni yeraltı istasyonları olan Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerleyecek, İstanbul Boğazının altından geçip diğer bir yeni yer altı istasyonu olan Üsküdar'dan ilerleyerek Ayrılıkçeşme'de tekrar yüzeye çıkacak ve Söğütlüçeşme'ye ulaşacaktır. Bu Kesimin uzunluğu yaklaşık 13,5 km olacaktır.

    'Asrın Projesi" olarak nitelendirilen proje kapsamında, Eylül ayından itibaren kazalara karşı olası senaryolar test edilecek. Marmaray vagonlarıyla günde ortalama 1 milyon 200 bin yolcu taşınması hedefleniyor.

    Kaynak: Milliyet.com.tr / Emlak

    Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title