Haberler

Marika'nın Serveti

Güncelleme:

1.Dünya savaşının soğuk nefesinin tüm yurtta hissedildiği yıllar.

Bir Osmanlı vilayeti Van.Türk genci Yusuf(Aytekin Atabey ) ile Ermeni kızı Marika'nın (Pelin Akil) döneme ışık tutan hikayeleri usta tiyatrocu Haldun Dormen'in uyarlaması ve yönetmenliğiyle tiyatro sahnesine aktarılıyor.

Ümraniye Belediyesi Prodüksiyonu ile hazırlanan 'Marika'nın Serveti' oyunu tüm farklılıkları ve ayrı aidiyetlerine rağmen bir arada yaşamaktan mutlu bir Anadolu kasabasının sıcaklığını Yusuf ve Marika'nın hayatları üzerinden sahneye koyuyor. Ümraniye Belediyesi'nin hikaye yarışmasında ödül alan Madam Marika'nın Serveti' adlı hikayeden oyunlaştırılan eser bir kültür projesi olarak hazırlanmıştır.

Oyun, dönemin toplum mühendislerinin tüm kışkırtma ve milliyetçilik payandası altındaki tüm tahriklerine, çeteleşme ve istihbari faaliyetlerine rağmen Kurtuluş Savaşında birbirine omuz vermiş, birlikte kahramanlık türküleri yazmış Türk ve Ermeni kökenli yurttaşların bu özenilesi yaşamlarını konu ediniyor.1.Dünya savaşının zorlu yıllarında Anadolu'daki farklı kültürlerin engin tolerans felsefesine dayanan hoşgörü kültürünün tüm arka planını ve kodlarını yaşamdan öykülerle sahneye konuluyor. Osmanlı'nın engin hoşgörü kültürüne ışık tutuyor.Türk-Ermeni meselesinin ilk defa ele alındığı bu oyunda dış güçlerin ve örgütlerin sebep olduğu olaylar ve bu olayların Türk ve Ermeni halklarının nezdinde meydana getirdiği etkiler anlatılmaktadır.

Sözde değil gerçekçi bir hikaye anlatılıyor.Marika'nın Serveti adlı tiyatro oyunu Ümraniye Belediyesi'nin Prodüksiyonuyla sahne alıyor.İstanbul Sanat Platformu bünyesinde yirmi beş kişilik bir kadroyla hazırlanan ' Marika'nın Serveti' nin yazarı Necdet Bayındır'dır. Dekorunu Osman Şengezer, kostümlerini de Güler Yiğit'in yaptığı oyunda, başrollerde Pelin Akil ,Aytekin Atabey ve Oral Özer yer alıyor.Bertan Dirikolu, Diler Öztürk,Engin Alpates,Bariş Arman,Özgür Hacıer, Yeşim Nehir Dönerkaya,Seda Yılmaz, Taner Levent Tunçay,Emre Karakoç,Derya Aslan, Erdinç Doğancı,Volkan Yılmaz,Ferdi Gülseven ve Gül Yalaz gibi başarılı oyuncuların yer aldığı oyun onyedi kişilik zengin bir kadrodan oluşuyor.

Oyun programı;

3 Mart 2012 Saat 20:00 Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi

6 Mart 2012 Saat 19:30 Çayırova Belediyesi Kültür Merkezi

16 Mart 2012 Saat 15:00 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

27 Mart Saat 20:00 Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi

Kaynak: Bültenler / Güncel

pelin akil Ümraniye Atabey Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title