Haberler

Mardin'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Mardin Köyleri Güzelleştirme Derneği (Köyder) ve Atak Koleji Tarafından Organize Edilen Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları Kapsamında Hz. Muhammed (S.a.v.) Anısına 500 Fidan Dikildi.

Mardin Köyleri Güzelleştirme Derneği (KÖYDER) ve Atak Koleji tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Hz. Muhammed (S.A.V.) anısına 500 fidan dikildi.

Mardin'e bağlı Ortaköy beldesinde Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan ve Belde Belediye Başkanı Şuayip Bağış'ın katılımıyla gerçekleştirilen törende Atak Koleji öğrencileri ve Ortaköy Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte, yaklaşık 20 dönümlük "En Sevgiliye Hatıra Ormanı"na fidan dikildi.

"Her fidan bir can" mantığıyla herkesin ağaç dikmesi gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Canatan, KÖYDER'in düzenlemiş olduğu 'Her Köye Ağaç Dikme Kampanyası'nın herkese örnek olacak nitelikte olduğunu söyledi.

KÖYDER Başkanı Fehmi Acet ise, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında bugüne kadar 53 köyde yaklaşık 10 bin fidan diktiklerini ifade etti. Acet, "Atak Koleji ile birlikte her gittiğimiz köyde öğrencilerle birlikte bu fidanları dikiyoruz. Geçen yıl 5 bin fidan dikerken, bu yıl yoğun istek üzerine 10 bin fidan dikmeyi hedefledik. İnşallah, bu diktiğimiz fidanlar 10 yıl sonra birer ağaç olarak Peygamber Efendimizi simgeleyecektir" dedi.

Daha sonra vali yardımcısı ve belediye başkanı, kutlu doğum anısına birlikte fidan dikti.

(MNG-EST-GS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title