Haberler

Manisa Osb'de Gergin Toplantı

Uzun Süredir Kamuoyunu Meşgul Eden Osb'deki Yönetim Kriziyle İlgili Tartışmalar Dün Akşam Gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısına Taşındı. Oda Başkanı Bülent Koşmaz'ın Yaptığı Sert Eleştirilere Meclis Üyeleri Kenan Yaralı ve İsmail Kurtoğlu Tepki Gösterince Tartışmalar Yaşandı.

Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden OSB'deki yönetim kriziyle ilgili tartışmalar dün akşam gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Odası eylül ayı meclis toplantısına taşındı. Oda Başkanı Bülent Koşmaz'ın yaptığı sert eleştirilere meclis üyeleri Kenan Yaralı ve İsmail Kurtoğlu tepki gösterince tartışmalar yaşandı.

Meclis Başkanı Yaşar Coşkun başkanlığında yapılan toplantıda OSB Derneği'nin genel kurul adı altında bir toplantı gerçekleştirdiğini hatırlatan Koşmaz şunları söyledi: "Organize Sanayi Bölgesi'nde arkadaşlarımız piyasadaki bazı şeyleri gerekçe göstererek genel kurul yapılmasını istediler ve bir dava açıldı. Bu açılmış olan davada Manisa'daki ilgili mahkeme genel kurul yapılması yönünde karar aldı. Biz de kararı temyiz ettik. Temyiz süreci devam ediyor. Bu arkadaşlar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na genel kurul için müracaatta bulundular. Bakanlık ise henüz mahkeme kararının kesinleşmediğini, olayın temyiz safhasında olduğunu kendilerine bildirdi. Ayrıca genel kurul yapılmasının mümkün olmadığı ve bakanlık olarak temsilci gönderilmeyeceği de arkadaşlara bildirildi. Ancak onlar 'biz bu genel kurulu yaparız' demişlerdir. Bakanlık OSB Derneği'nin genel kurul için yatırdığı temsilci parasını da iade etti. Ancak bakanlık dinlenilmedi ve genel kurul yapıldı. Sonra yetki belgesi için Ankara ya gittiler ancak ne oldu? Yetki istemine ret yanıtı verildi. Toplantı öncesinde basının karşısına çıkıp ta açıklamalarda bulunan arkadaşlarımız bakanlığın bu olumsuz yazısından sonra adeta basından kaçmaya başladılar ve basının karşısına çıkamıyorlar. Bu işin hukuka uygun olduğunu anlatamadık. Ne yapalım, öğrenmenin yaşı yok. Eğer bir insan hayatında öğrenerek yaşamıyorsa yaşayarak öğrenir. Ama asıl öğrenilecek şey şudur; Zengin olmak hiç kimseye hukuka ve devlete karşı gelme hakkını vermez. Herkes bunu bilmeli, herkes haddini bilmeli, yoksa sonunda duvara toslarsın."

Koşmaz açıklamalarına şöyle devam etti: "Bu olayların arkasından iki arkadaşımız Müteşebbis Heyet'ten istifa ettiklerini dair dilekçesi göndermişler. İstifa tek taraflı bir irade beyanıdır. Tutanakları incelediğimde istifa taleplerini usul yönünden uygun olmadığı gördüm. Müteşebbis Heyet'teki görevlerimiz oda meclisinde olmamızdan dolayı verilmiş ek bir görevdir. Hiç birimiz Müteşebbis Heyet'e seçimle gelmedik. Seçimle gelinmeyen bir yerden de istifa ile ayrılmak mümkün değildir. Ne olabilir ayrılmak istendiğinde ayrılmanın yolu oda meclisinden istifa etmekten geçer. Arkadaşlar ucuz kahramanlık yapmayıp ta istifalarında samimilerse oda meclisinden de istifa ederler, herkes de zaten bunu kabullenmiş olur. Yetki bölgesi olmaksınız arkadaşlarımız kendilerince oluşturdukları sözde yönetimin odamızın alacağı kararları mahkemeye götüreceklerini söylüyorlar. Bizi tehdit etmektedirler. Bu ülkede küçük adamların gölgesi büyüyorsa akşam oluyor demektir. Manisa'da bu akşam yaratılmak istendi. Onun için birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmayalım ve bozdurmayalım Manisa'da akşamın olmasına da izin vermeyelim" dedi.

Konuşmanın tamamlanmasının ardından ilk tepkiyi Kenan Yaralı gösterdi. Yaralı: "Başkan Koşmaz'ın bu tür olayları gündeme getirerek bizi küçük adam olarak görmesini esefle kınıyorum. Kendisi bu olaylara mademki bu kadar yakındı, niye bu zamana kadar Manisa'da sanayicilerle yatırımcılarla bu konunun sulh yoluyla çözülmesini sağlamadı. Bunu defalarca kendisine belirttik. Bizi hem ucuz kahraman yaptı hem de gölgesinde yetişen insanlar yaptı. Bizler Manisalıyız, Manisa gerçekten yatırım yaparak istihdam sağlayarak bir faydamız olsun diye uğraşıyoruz. Hiç bir zaman için art düşüncemiz olmadı. Küçük adamlar, ucuz adamlar sınıfına girmek içinde bu işleri yapmadık. Bu olayların buraya gelmesinin tek sebebinin kendisinin olduğunu bildiği halde bu şekilde davranmasına bir anlam veremedim. Hiçbir suçlamayı da kabul etmiyorum" dedi. İsmail Kurtoğlu da Koşmaz'a bizi aşağılamaya hakkınız yok" sözleriyle tepki gösterdi.

Zaman zaman Meclis Başkanı Yaşar Coşkun'un da katıldığı tartışmalar karşılıklı iyi niyet mesajlarıyla son bulurken, meclis üyeleri iftar yemeğinde geçti.

(MY-Mİ-

(MY-Mİ-)

21.09.2007 15:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title