Haberler

Manisa: Manisa'da Yerel Yönetimler

- Manisa'da Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi, Yaygınlaştırılması ve Niteliğinin Artırılması Amacıyla Biraraya Gelen Manisa Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye, Mesleki Kurslar veya Geliştiem ve Uyum Kursları Açma İşbirliği Sağlayarak 5 Yıllık Bir Protokole İmza Attı.

- Manisa'da mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması amacıyla biraraya gelen Manisa Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediye, mesleki kurslar veya geliştiem ve uyum kursları açma işbirliği sağlayarak 5 yıllık bir protokole imza attı.

Belediye encümen salonunda düzenlenen protkol törenine Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes ve ilgili kurumların daire müdürleri ile okul müdürleri katıldı. Vali Öztürk ile Başkan Kar birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediye başkanlığı eğitim işbirliği protokolüne imza attılar. Söz konusu protokolün, Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediyenin imkanlarını birleştirerek, iş ve hizmet alanlarında istihdam için gerekli niteliklere sahip olmayan kişilerle bir meslek sahibi olanların teknik eğitim seviyelerinin nitelik ve niceliğinin artırılmasına katkıda bulunmak, yeni teknolojileri etkin ve verimli kullanma becerisini kazandırarak ihtiyaç duyulan uluslararası standartlara uygun, nitelikli insan gücünü oluşturabilmek için hazırlandığı belirtildi. Protokolün amacının ise, istihdam için gerekli niteliklere sahip olmayan kişilerle bir meslek sahibi olup mesleğinde ilerlemek isteyen veya meslek değiştirmek isteyen kişilerin; girişimci, üretken, endüstri ve hizmet alanlarının gereksinimine uygun meslek elemanı olarak yetiştirilmesi, istihdam için gerekli bilgi, beceri, tutum ve davranış kazandırılması, okuma yazma, Orta Öğretim Kurumları (OKS) sınavına hazırlık kursu mevcut bilgi ve beceri düzeylerinin yükseltilerek uluslararası standartlarda, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda eğitilmesi olduğu açıklandı.

İmzalanan protokol kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile Manisa Belediye Başkanlığı, aralarında doğalgaz tesisatçılığı, döşemecilik, organizasyon hizmetleri elemanlığı, satış elemanlığı, hosteslik, bilgisayar, muhasebe, okuma-yazma, çocuk ve yaşlı bakımı gibi 16 ayrı mesleki dalda kurs açabilecek. Kursların açılabilmesi için bir dalda en az 15 kişinin müracat etmesi gerekecek.

Protokolle ilgili değerlendirme yapan Vali Refik Arslan Öztürk, "Belediyemizin protkol kapsamındaki hizmetleri bizden daha hızlı daha yararlı ve verimli yürüteceğini düşünüyoruz. Bizim sistemde bazı şeyler biraz daha katı. Belediyeler biraz daha esnek çalışabiliyor. Bizim çok iyi yapamadıklarımızı belediyemiz daha pratik daha verimli gerçekleştirir ümidiyle belediyemize teşekkür ediyorum.

Belediye Başkanı Bülent Kar ise belediyenin işlevlerine ve görevlerinde son yıllarda önemli değişiklikler olduğunu, artık belediyelerin klasik görevlerinini yanı sıra kentin her hizmetiyle ilgilenen birimler haline geldiğini, ticaretinden, sanayisinden eğitimine kadar gerşeyiyle ilgilenmeyer başladığını kaydederek, "Yeni yasal düzenlemeler bu anlamda bizim önümüzü açtı. Dolayısıyla biz de bu imkanları Manisamız lehine değerlendirmek istiyoruz. Ayrı ayrı işler yapmaktansa milli eğitimin ve belediyenin imkanlarını birleştirip el birliğiyle eğitim çalışmalarını Manisa'nın hizmetine sunmayı istedik. Önce Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'yla bir protokol imzaladık. Bugün de detayları çalışılmış protokolü imzaladık. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

(ÖA-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title