Haberler

Manisa'da Sahte Rakı İmalatçılarına ve İzinsiz Deri Toplayanlara Yönelik Operasyon

Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nın Sahte Rakı İmalatçıları ve İzinsiz Deri Toplayanlara Yönelik Yaptığı İki Ayrı Çalışmada, 117 Şişe Sahte Rakı ve 200 Litre Rakı Ele Geçirildi, Ayrıca İl Genelinde Yasadışı Toplanan 2 Bin 226 Deriye El Konuldu.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nın sahte rakı imalatçıları ve izinsiz deri toplayanlara yönelik yaptığı iki ayrı çalışmada, 117 şişe sahte rakı ve 200 litre rakı ele geçirildi, ayrıca il genelinde yasadışı toplanan 2 bin 226 deriye el konuldu.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Salihli İlçesi'ne bağlı Hasalan Köyü'nde ikamet eden şüpheli B.E. isimli şahsın evinde sahte rakı imal ederek çevre köy ve kasabalar ile ilçe merkezindeki içkili yerlere sattığının öğrenilmesi üzerine şüphelinin evinde yapılan aramada, evinin yan tarafında bulunan depoda satışa hazır 117 şişe sahte rakı, ayrıca bidonlar içerisinde şişelenmeye hazırlanan 200 litre sahte rakı ile rakı imalatında kullanılan düzenek ele geçirildi. Olay ile ilgili soruşturmaya devam edildiği bildirildi.

2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında Manisa İli genelinde yasadışı kurban derisi toplayan kişilerin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda ise 21 adet büyükbaş, 2 bin 205 adet küçükbaş hayvan derisi ele geçirildiği belirtildi.

Öte yandan, Türk Hava Kurumu (THK) yetkilileri ile sıkı bir işbirliği ve eşgüdüm içinde olan başta köy ve mahalle muhtarları olmak üzere, duyarlı vatandaşlar sayesinde 2007 yılı içerisinde THK tarafından toplanan deri miktarının toplamının 54 bin 634 olduğu, bir önceki yıla göre il merkezinde yüzde 100'ün üzerinde artış olduğu kaydedildi. İl genelinde ise yüzde 20'nin üzerinde bir artış olduğu tespit edildi.

THK tarafından toplanan derilerden elde edilen gelirin yüzde 50'sinin, gelirin toplandığı yerdeki sosyal yardımlaşma vakfının mahallindeki hesaba, yüzde 40'ının THK'ya, yüzde 4'ünün Türk Kızılay Derneği'ne, yüzde 3'ünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ünün ise Diyanet Vakfı'na tahsis edildiği ifade edildi.

(ÖA-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title