Haberler

Manisa: Bisikletle Dünya Turuna Çıkan İki Alman, Soma Durağında

- Bisikletleri ile Dünya Turuna Çıkan İki Alman Turist, Manisa'nın Soma İlçesi'nde Kaymakam Mehmet Öklü Tarafından Misafir Edildi.

- Bisikletleri ile dünya turuna çıkan iki Alman turist, Manisa'nın Soma İlçesi'nde Kaymakam Mehmet Öklü tarafından misafir edildi.

Biri makina mühendisi diğeri mimar olan Thomas Richter (29) ve Maik Günther (28) adlı iki Alman turist, bisikletleri ile Almanya'nın Berlin şehrinden yola çıkarak Türkiye'ye geldi. Çanakkale üzerinden Edremit ve Bergama'ya gelen turistler Soma'da durakladı. İlginç bisikletleriyle ilçede tüm dikkatleri üzerlerin e çeken Alman turistler, Kaymakam Mehmet Öklü'yü makamında ziyaret ettiler. Alman turistler Kaymakam Öklü ile Almanca ve İngilizce sohbet etti. Kaymakam Öklü turistlerin kahvaltı yapmadığını öğrendiğinde kendilerine Türk kahvaltı sofrası hazırlattı. İki turist, kral sofralarında bile böyle yemediklerini söyleyerek Türk misafirperliğinden çok memnun kaldıklarını belirttiler. Kaymakam Mehmet Öklü turistlere bu yolculuğun ne kadar zaman alacağını sorduğunda ise turistler "6 ayda olabilir 6 yıl da olabilir" cevabını verdiler. Kaymakam Öklü sohbetin ardından makam aracı ile turistleri Soma'nın tarihi Darkale Köyü'ne göndererek köyü ziyaret etmelerini sağladı. İki Alman turist Soma gezisinden sonra, Denizli, Antalya, Hatay, Suriye, Ürdün, Çin, Japonya ve oradan da Amerika'ya kadar uzanacak yollarına devam ettiler.

(HU-ÖA-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title