Haberler

Mandela'nın Ölümü

BDP'li Demirtaş ve Kışanak: "Bizim, Mandela gibi engin önderlerden öğrendiğimiz, baskı, tahakküm ve zulüm kadar, direniş ve özgürlük mücadelesinin de evrensel olduğudur"

BDP "Eşbaşkanları" Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela ile ilgili, "Bizim, Mandela gibi engin önderlerden öğrendiğimiz, baskı, tahakküm ve zulüm kadar, direniş ve özgürlük mücadelesinin de evrensel olduğudur" değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş ve Kışanak, Mandela'nın vefatı nedeniyle ortak bir mesaj yayımladı.

Mesajda, Güney Afrika'daki ırkçı rejime karşı yıllar önce başlatılan halk direnişinin lideri olan Mandela'nın, ayrımcılık, sömürü ve ezilmişliğe karşı yılmadan yürüttüğü direnişin, mücadelenin o devasa gücüyle hatırlanacağı belirtildi.

Mandela'nın, halkıyla birlikte yürüttüğü uzun soluklu mücadele ile sadece Güney Afrika'da değil, dünyanın genelinde ayrımcılıklara, sömürü ve baskılara büyük bir darbe vurduğu ifade edilen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Mandela'nın mücadele azmi ve pratiği bu kadim topraklarda da yansımasını bulmuştur. Bugün dünyanın her yerinde halklar, Mandela gibi önderlerin açtığı  aydınlık yolda, baskı ve zulme karşı direniyor, özgürlük, eşitlik ve barış için onurlu bir mücadele sergiliyor.

Bizim, Mandela gibi engin önderlerden öğrendiğimiz, baskı, tahakküm ve zulüm kadar, direniş ve özgürlük mücadelesinin de evrensel olduğudur. Nelson Mandela'nın, yani yoldaşımız Madiba'nın hatırası, tüm dünyada olduğu gibi Kürtlerin, yürütmüş olduğu onurlu mücadelede de yaşayacaktır. Bu duygularla, başta ailesi ve yoldaşları olmak üzere, tüm Güney Afrika halklarına ve dünyanın tüm direnen halklarına başsağlığı diliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Nelson Mandela Güney Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title