Haberler

Malazgirtli Çocuklar Anıtkabir'i Ziyaret Edecek

Malazgirt Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen "Bende Geziyorum Projesi" kapsamında 50 öğrenci için Ankara'ya gezi düzenlenecek.

Malazgirt Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen "Bende Geziyorum Projesi" kapsamında 50 öğrenci için Ankara'ya gezi düzenlenecek.

Ankara'ya düzenlenecek gezi öncesi Muş Valiliği'ni ziyaret eden öğrencileri Hükümet Konağı önünde karşılayan Vali Vekili Çetin Kılınç ve Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Vali Vekili Kılınç, öğrencilerin, ülkenin tarihi yerlerini görmesinin onların tarih bilinçlerinin gelişmesi açısından önemli olduğunu belirterek,

"Gençlerimizin bu geziyle hem sosyal hayata adaptasyonlarına destek olunacak hem de halkımızın düşman işgalinden kurtuluş hareketini başlatarak önderlik eden, Cumhuriyetimizi kuran ve bizlere bu güzel vatanı hediye eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'i ziyaret edilecek. Böylece çocuklarımızın ortak tarih bilinçleri gelişecek. Ben gençlerimiz için çok faydalı olacağına inandığım bu projeyi hazırlayan ve yürütülmesine destek sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

Anıtkabir gezisine katılacağı için çok heyecanlı olduğunu belirten Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Didem Sezen de Malazgirt'in küçük bir ilçe olduğunu ifade ederek, "Başkentimize ve Atamızın kabrine gitmek, onu anmak, bizim için çok sevindirici ve onur verici. Bu projeyi hazırlayarak, bizlere bu imkanları sunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

- MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Malazgirt Anıtkabir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title