Haberler

Malatya: Malatya'da Galerici Esnafı Belediye Başkanı Akın'ı Ziyaret Etti

Malatya Galericiler Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf sıkıntılarının çözümü için toplu halde Belediye Başkanı Cemal Akın ile görüşerek sorunlarını anlattı.

Malatya Galericiler Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf sıkıntılarının çözümü için toplu halde Belediye Başkanı Cemal Akın ile görüşerek sorunlarını anlattı.

Malatya Galericiler Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Belediye Başkanı Cemal Akın ile görüşerek, yaşadıkları sıkıntıların çözümünü istedi. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, şehir merkezinde faaliyet gösteren galericilerin şehir merkezi dışına çıkarılması gerektiğini söyleyerek, "Halen şehir merkezinde oto galericilik yapılmaktadır. Hizmet gruplarından oluşan sitelerin yapılması belediyelerin asli görevleridir. Esnafa yapılmış bir iyilik değildir" dedi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, sorunun çözümlenmesi gerektiğini söyleyerek, kent merkezindeki oto satış ve alımı yapanlara kesinlikle müsaade edilmemesini istedi. Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Oto Galericiler Sitesi'nde 184 adet işyeri bulunduğunu ve burada halen 40 adet işyerinin boş olduğunu bildirerek, "Bu konu sadece sizin değil, tüm Malatya'nın problemi. Zabıta ekiplerinin yaptığı araştırmaya göre 5 adet Rent A Car işletmesi var. Bunların otomobil satışı yapmadıkları tespit edilmiştir" diye konuştu. Akın, sosyal tesislerin yapılması içinde çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız. Kanunlara uymayanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Belediye üzerine düşeni yapacaktır, bundan şüpheniz olmasın" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title