Haberler

Malatya: Malatya'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyetin 83. Kuruluş Yıldönümü Tüm Yurt Genelinde Olduğu Gibi Malatya'da da Coşkulu Bir Şekilde Kutlandı.

Cumhuriyetin 83. kuruluş yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi Malatya'da da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Malatya'da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İnönü Meydanı'nda bir geçit töreni yapıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törene çok sayıda askeri ve mülki idare görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet'in, Ulu Önder Atatürk'ün milletimize en büyük armağanı ve mirası olduğunu ifade ederek, "En olumsuz şartlarda, dünyanın en güçlü ordularını yenerek kurtuluş savaşını kazanan Atatürk, hayatı boyunca yücelmesi için mücadele ettiği milletine insanlık onuruna en yakışan rejim olan cumhuriyeti armağan etmiştir" dedi.

Cumhuriyetin, milletimizin tarihindeki en önemli dönüm noktası olduğuna işaret eden Vali Daşöz, "Cumhuriyet dönemi, milletimizin tarihindeki en önemli aydınlanma, gelişme ve modernleşme dönemidir. Kurtuluş savaşı ve cumhuriyet dönemindeki bu dönüşüm, tüm dünyaya örnek olmuş ve olmaya devam etmektedir. Bugün ülkemiz, gücü ve tarihi birikimiyle bölge ve dünya barışının sağlanmasında en önemli istikrar unsurlarından birisi olup, günümüzde medeniyetler çatışmasını önleyebilecek en önemli model olarak görülmektedir. Bu kutsal vatanın ebedi Türk yurdu olmasını ve bu bölgede güçlü bir Türkiye olmasını içine sindiremeyen dış düşmanlarımız; üniter devleti, cumhuriyeti ve cumhuriyetin değerlerini içine sindiremeyen iç düşmanlarımız her zaman mevcut olmuştur. Dış ve iç düşmanların amaçları doğrultusunda işbirliği yaptığı da sık görülmüştür. Bu bağlamda ülkemize yönelik tehditlerden birisi de, dış güçlerin aslında zenginliğimiz olan kültürel farklılıklarımızı istismar ederek, ülkemizde yeni azınlıklar oluşturma stratejisidir. Ülkemizde kimlerin azınlık olduğu Lozan Antlaşması ile belirlenmiştir. Bunun dışında ülkemizde tek bir millet vardır, o da Türk milletidir" ifadelerini kaydetti.

Yağan yağmura karşın vatandaşlar, töreni ve resmi geçidi izledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title