Haberler

''Malatya, Gün Geçtikçe Daha da Güzelleşiyor''

Güncelleme:

Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu : "Başkanımız gerçekten çok çalışkan bir başkan. Malatya, gün geçtikçe daha da güzelleşiyor. Bir takım çalışmalar; yollardan tutunuz, diğer altyapı tesislerine ve pek çok parka imzasını attı Sayın Başkanımız."

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Eroğlu'nun, Belediye hizmet binasının girişinde çiçek takdimiyle karşılandığı ziyaret programına, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri M. Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, H. Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Orman ve Su İşler Bakanlığı bürokratları, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.

Ziyaret sırasında bir brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu ve ekibini Malatya'da ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumu belirtti.

Başkan Çakır, 19 ekim Cuma günü düzenlenen koordinasyon toplantısında belediye hizmetleri ile ilgili çeşitli talepleri Bakan Eroğlu'na sunma fırsatı bulduklarını kaydederek, "Taleplerimize olumlu talimatlar vermeniz bizleri son derece memnun etti" dedi.

Bakan Eroğlu ile içmesuyu kaynağı Kaptajı gezdiklerini aktaran Başkan Çakır, "Sayın Bakanım, Malatya ve şu anki mevcut haliyle 12 belediyeye bu suyu dağıtıyoruz. Büyükşehir oluyoruz; suda da daha planlı bir yapıya kavuşacağız, ama tek kaynaklı suya bağımlı kalmamak için taleplerimizi sizlere yazılı olarak da arz edeceğim.

Alternatif su kaynakları olarak Erkenek suyu ve Aksu değerlendirilebilir. Bunların da Malatya'ya içmesuyu olarak kazandırılması gerçekten böyle bir riski ortadan kaldırmış olacaktır. Ayrıca koordinasyon toplantısında da belirtmiştim ve buna olumlu talimat verdiniz; özellikle çalı türü olsun, diğer türler olsun yaklaşık 300 bin civarında bir fidan talebimiz var. Sayın Bakanım ona da olumlu baktınız, teşekkür ediyorum. Tekrar sizi ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumuzu belirtiyor, Malatya'mıza hoş geldiniz diyorum."

Bakan Eroğlu: "Başkanımız gerçekten çok çalışkan bir başkan"

Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu ise ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında "Malatya gerçekten müteşebbis insanların, yiğit ve çalışkan insanların şehri. Benim de Malatya'ya karşı ayrı bir gönül bağım var" dedi.

Malatya'ya elleri boş gelmediklerini belirten Eroğlu'nun konuşması özetle şöyle:

"Hakikaten Malatya için son derece önemli olan tam 23 tane çok müşahhas dev müjdeyle geldik ve dedik ki bunların toplam bedeli bakanlığımıza 400 milyon TL, yani eski parayla 400 trilyon. Malatya her şeyin en güzeline layık. Dolayısıyla biz de ne gerekiyorsa yapacağız. Zaten Malatya'da 2012-2013 yıllarını bakanlığımız açısından yatırımlarımızda hamle yılları olarak ilan ettik.

Ayrıca Malatya Büyükşehir oluyor Allah nasip ederse, kanun da meclisten geçecek. Tabi Büyükşehir olunca Malatya Büyükşehir Belediyemize çok daha büyük imkanlar gelecek. Malatya'nın Büyükşehir olması da gerçekten beni çok duygulandırdı. İnşallah Büyükşehir olma yolundaki bu 1-1.5 senedeki mesafede biz de bakanlık olarak çok şey yapacağız. Bir kere şunu söyleyeyim; Başkanımız gerçekten çok çalışkan bir başkan. Malatya, gün geçtikçe daha da güzelleşiyor. Bir takım çalışmalar; yollardan tutunuz, diğer altyapı tesislerine ve pek çok parka imzasını attı Sayın Başkanımız.

Koordinasyon toplantısında başkanımız benden yolların ağaçlandırılması ile ilgili bir talepte bulundu. Ben de onu memnuniyetle karşılarız dedim. İnsanlar, Malatya'ya girişte muhteşem, yemyeşil bir şekilde sanki cennetten bir parçaya giriyormuş gibi hissetsinler istiyoruz. Bunu da gerçekleştireceğiz. Tabi başkanımla birlikte Malatyalıların Kaptaj dediği memba alanına gittik. Suyumuz var ama bazı yıllarda su azalıyor. Evvela bu Kaptaj alanını, mutlaka memba sahasını korumak gerekiyor. Bununla ilgili talimatı gerek Orman Genel Müdürümüze gerekse Su Yönetimi Genel Müdürümüze verdik. Çünkü su kaynağını bu şekilde yok edemeyiz. Çeşitli taş ocakları var. Bunları eğer tahrip ederse su kaynağı başka yere kaçabilir. Dolayısıyla Malatya'nın hayat damarıdır o su. Bu yüzden o suyu korumak için gerekli talimatı hemen verdik, hatta ben de takip edeceğim.

Bunun dışında bir de Malatya çok büyüyor, Büyükşehir olunca, yeni su kaynaklarına ihtiyacımız var. DSİ ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğümüz birlikte bu bölgenin bütün su kaynaklarını ele alacaklar. Malatya gibi muhteşem bir şehri tek bir kaynağa bağlamak, suyu yeterli olsa bile doğru değil.

Bir de şöyle bir düşüncemiz var; evet Malatya ticaret, sanayi şehri ; tarımda, kayısıda dünya lideri bir şehir ancak biz bir de Malatya'yı doğa turizmi, yayla turizmi açısından bu güzellikleri tanıtmak için bir seferberlik yapmaya karar verdik. Bu maksatla Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nü Malatya'da kurduk. Ben bu vesileyle Başbakanımıza, konuyu sıkı takip eden milletvekillerimize de teşekkür ediyorum. Hakikaten bu birimin merkezinin Malatya'da olması da isabet oldu. İnşallah güzel çalışmalara imza atacağız.

"Başbakanımız, Malatya'yı çok seviyor"

Başbakanımız, Malatya'yı çok seviyor. Ayrı bir gönül bağı var. Malatya'ya geleceğimi, bir emri olup olmadığını söyleyince, çok duygulandı hakikaten. "Malatya için ne gerekiyorsa yap, kesenin ağzı açık" diye bize açık çek verdi. Dolayısıyla ben de ondan aldığım bu şekildeki gerçekten açık çekle Malatya'da ne gerekiyorsa onu yapacağız diyorum.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na kayısı kristali ve kayısı hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Veysel Eroğlu Vasip Şahin Ahmet Çakır Malatya Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title