Haberler

Mahkumlardan Tiyatro Oyunu

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın Kaleme Aldığı 'Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Köyüne' İsimli Tiyatro Oyununu Alanya Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki Mahkumlar Sahneye Koydu.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın kaleme aldığı 'Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Köyüne' isimli tiyatro oyununu Alanya Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumlar sahneye koydu.

Gece bayan mahkumlar tarafından hazırlanan "Bir konu Bir Konuk" adlı oyun da sahnelendi.

Antalya'nın Alanya İlçesine bağlı Mahmutlar beldesinde bulunan Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'nde, Alanya Halk Eğitim Müdürlüğü ve Cezaevi işbirliği ile düzenlenen tutuklu ve hükümlülere yönelik meslek edindirme kursları sona erdi. Kurs çerçevesinde hükümlü ve mahkumlara tiyatro, resim, yabancı dil gibi değişik dallarda eğitim verildi. Kurslarda başarılı olan hükümlü ve tutuklulara sertifika dağıtıldı.

Türkiye'nin yüksek güvenlikli ve sosyal birimlere sahip Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi L tipi cezaevinde tutuklu ve hükümlüler yönetmenliğini Naz İnal'ın yaptığı Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın yazdığı 'Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Köyüne' adlı oyunu sahneledi. Yedi kişilik oyuncu kadrosu bulunan tiyatro oyunu iki aylık çalışmanın ardından sahnelendi.

Geçen Mayıs ayında hizmete giren 30'u bayan 720 tutuklu ve hükümlünün kaldığı 200 personelin görev yaptığı L Tipi Cezaevi'nde gerçekleştirilen tiyatro gösterisini Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Mahmutlar Belediye Başkanı Alaaddin Çakır, Alanya Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Dim, cezaevi yönetimi, savcı ve hakimler ile çok sayıda davetli izledi. Yüksek güvenlik tedbirlerinin bulunduğu cezaevine girişte, tüm

davetlilere göz retina taraması yapıldı, giriş çıkışlar göz kontrolü ile gerçekleştirildi.

Gece önce bayan tutuklu ve hükümlülerin kendi hazırladıkları tek perdelik 'Bir Konu Bir Konuk Deliler' isimli skeç sergilendi. Bayan mahkumların oyunu ayakta alkışlandı.

Oyunda rol alan mahkumlardan Yasemin Aktaş, "Biz cezaevinde bir şeyleri başarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yarınlara dair umutlarımız var ve biz umutlarımızın tohumlarını cezaevinde yeşertiyoruz" dedi.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan da başarılı oyun sergileyen mahkumlara teşekkür etti. Mahkumlara en kısa zamanda normal hayatlarına dönmelerini temenni eden Arslan, "Mahkumlarımız yazdığım oyunu çok güzel sergiledi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu tür güzel etkinliklerle mahkumların bundan sonraki hayatlarında daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Ayrıca bu çok güzel cezaevine özendim. Neredeyse ben buradan çıkmayacağım" diye konuştu.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların hem bireysel gelişimi hem de topluma yeniden kazandırılması noktasında eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Alanya L Tipi Cezaevi'nde ilk defa bir tiyatro oyunu sergilendiğine işaret eden Yeldan, bu tür etkinliklerin devam edeceğini anlattı. Mahkumların sosyal aktivitelerle ilgili taleplerini dikkate aldıklarını anlatan Yeldan, mahkumların meslek sahibi olmuş, toplumla bütünleşmiş ve topluma hazır bir

şekilde tahliyelerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

(AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title