Haberler

Tehdit Davası Sonuçlandı

Modacı Siren Ertan'ı Tehdit Ettiği İddiasıyla Yargılanan Ceyla Gölcüklü (Shahnavaz), 600 YTL Para Cezasına Çarptırıldı.

MODACI SİREN ERTAN'I TEHDİT ETTİĞİ İDDİASIYLA YARGILANAN CEYLA GÖLCÜKLÜ (SHAHNAVAZ), 600 YTL PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ceyla Gölcüklü ile şikayetçi Siren Ertan katılmadı. Duruşmada tarafları avukatları temsil etti.

Kararını açıklayan Hakim Ahmet Duymaz, Ceyla Gölcüklü'yü "tehdit" suçunu düzenleyen TCK'nın 106. maddesi uyarınca 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu cezayı 600 YTL adli para cezasına çeviren Hakim Duymaz, CMK'nın 231. maddesinin 1. ve 5. fıkraları uyarınca "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" karar verdi.

Hakim Duymaz, Gölcüklü hakkında 5 yıl denetim süresi belirlenmesine hükmetti.

CMK'nın 231. maddesinin 5. fıkrası, "Sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza bir yıl veya daha az süreli hapis veya adli para cezası ise mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Uzlaşmaya ilişkin hükümler saklıdır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kurulan hükmün sanık hakkında bir hukuki sonuç doğurmamasını ifade eder" hükmünü içeriyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ceyla Gölcüklü'nün bir dergiye verdiği röportajı okuyan Siren Ertan'ın, çevresindekilere Gölcüklü hakkında dava açacağını söylediği belirtiliyordu.

Bu durumdan haberdar olan Gölcüklü'nün, 9 ve 12 Mart 2006 tarihlerinde Ertan'a cep telefonundan 2 ayrı mesaj çektiği anlatılan iddianamede, bu mesajlarda sanığın medyaya açıklamalarda bulunacağı yönünde tehditler ettiği öne sürülüyordu.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title