Haberler

Madonna'nın Vizyonuna Sahip Türk Şarkıcı Yok!

Ünlü şarkıcı Emre Altuğ "Türkiye'de Madonna konseri gibi konser verebilecek biri yok!" dedi ve ekledi: Bu sadece maliyetle ilgili bir şey değil; Madonna'nın....

Geçen yıl çıkardığı 'Zil' adlı albümündeki şarkılara klip çekmeye devam eden Emre Altuğ; yeni bir single'la hayranlarına sürpriz yaptı. Altuğ, dijital platformda paylaştığı single'ında, Cem Karaca'yla özdeşleşen 'Resimdeki Gözyaşları' şarkısı ile 'Zil'in farklı bir versiyonuna yer verdi. Altuğ'la; yeni single'ını, müzik sektörünü, Çağla Şıkel'le olan evliliğini, ilk oğlu Kuzey ve üç aylık oğlu Uzay'la ilişkisini konuştuk.

'Zil' albümündeki 'Bu Son Olsun'u oğlunuz Kuzey'e, 'Tek Aşkım'ı eşiniz Çağla Şıkel'e ithaf etmiştiniz. Üç aylık oğlunuz Uzay için bir şarkı yapmanız beklenirken; siz 'Resimdeki Gözyaşlarıyla' çıktınız...

Uzay'a daha bir şey yok! (Gülüyor) Onun şaşkınlığını daha üzerimizden atamadık.

Onun için de şarkı yapacak mısınız?

Olabilir, yaşadığım duyguları bir şarkıyla paylaşmayı çok isterim. Ben 'Bu Son Olsun'u bir dizide duyduğum zaman, tamamen oğlumu hatırlattığı için albüme koymuştum. 'Resimdeki Gözyaşları'nın hiç kimseye özel bir mesajı yok.

Single projesi planlı mıydı peki?

Planlıydı ama zamanı plansızdı. Geçen sene Mehmet Soyarslan'dan 'Bu Son Olsun'la birlikte 'Resimdeki Gözyaşlarını' da satın aldım. Cem Karaca ve Teoman'ın okuduğu şarkıyı farklı bir forma kavuşturma hayalim vardı. Albüme koymayacağım ve bu şarkıya ayrı bir şey yapacağım belliydi. Çünkü 'Resimdeki Gözyaşları'nın zamanı geçmez. Yeni versiyonu rock havasında bir pop şarkısı oldu.

BÜYÜK RİSK ALDIM

Neden sadece dijital ortamda dinleyiciyle paylaştınız?

Diğer türlü geç kalırdım. Yazın ortasında herkesin kafası kumda, güneşte, denizde. Ben de olabildiğince çabuk dinleyiciye ulaşsın istedim. Hatta klibi bile beklemeden internete koydum.

Cem Karaca'dan sonra bu şarkıyı okumak riskli değil mi?

Çocukluğumdan beri hayranım ona. Cem Karaca bir dönem yasaklıydı ama şarkılarından kimse vazgeçmedi. Ben bir Karaca şarkısı söylediğim zaman, bambaşka duygular hissederim. Onunla özdeşleşmiş bir şarkıyı söylemek büyük bir risk ama ben yine de bu riski göze aldım.

Çoğu şarkıcı single'ın dinleyiciyi kandırmak için yapılan bir çalışma olduğunu söylüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Olur mu canım öyle şey! Çok mantıklı gelmiyor bu bana. Polemiğe de girmem ama dünyanın her yerinde single vardır. Single dediğin, güzel şarkıyı paylaşmaktır. Neden bekleteyim ki? Bu turfanda karpuz mu? Stokçu zihniyetidir o. Benim stokçu zihniyetim yok!

Üretim sürecinizde bir düşüş yaşadığınızı düşünüyor musunuz?

Tabii ki düşünüyorum. Çok yoğun bir hayat yaşıyorum; bir yandan iki senedir devam eden 'Elde Hayat Var' dizisi, diğer yandan program, müzik, çocuklar... Aile hayatı enteresan bir hayat; insan eskisi kadar konsantre olamıyor. Üretemediğimi düşünsem bunun sıkıntısını yaşardım ama öyle olmadığı için takmıyorum.

Yeni albüm çalışmanız olacak mı? Var tabii ama benim henüz eski albümümle işim bitmedi. 'Masal Sevdayla Başlar' adlı bir şarkım var, onu Çağla da çok seviyor ve birlikte bir klip çekeceğiz bu şarkıya.

PELUŞ BİR HALI İSTİYORUM!

Konserleriniz devam ediyor. Sahnenizde özel istekleriniz oluyor mu?

Peluş halı istiyorum. (Gülüyor) Hiç öyle sanatçılardan olmadım. Hiçbir zaman aşırı isteklerim olmaz. Biz zaten konserden bir saat önce kuliste oluyoruz, konser sonrasında da üstümüzü değiştiriyoruz. Ama Madonna geldiği zaman bütün gününü kuliste geçiriyor, onun kulusi ev gibi olmak zorunda.

Madonna konserini nasıl buldunuz?

Müthiş! Dünya çapında bir şovdu. Bir değil sekiz konser değerindeydi. Dünyada da üzerine yok!

Türk şarkıcılar da böyle bir konser verebilir mi?

Veremez! Türkiye'de yapılan konserler de son yıllarda güzelleşmeye başladı. Aramızda o tarz şov yapan Tarkan var ama Madonna bambaşka bir dünya yaratmış. Sadece maliyetle de ilgili değil bu; Onun vizyonuna sahip bir Türk şarkıcı yok! Onun mesajlarının verilebileceği bir ortam da yok Türkiye'de.

Ne gibi mesajlar veriyor?

Mesela daha ilk dakikada, "Only God" (Sadece Tanrı) dedi. Ne demek; bütün dinlerin birleşmesi demek! Arkasından diyor ki; "Siz bana kalbinizi açtınız, ben de size kalbimi açtım." Kadın insanlığı birleştiriyor. Cinsellik konusunda da "Kimse kimseye karışmasın, kim ne isterse onu yaşar" diyor. Sırat köprüsü kurdu sahneye, ötesi var mı? Bu sadece onun değil, tüm ekibin işi... Herkes insanüstü bir çabayla çalışıyor.

#Sayfa#

KUZEY'LE İLETİŞİM UZAY 'LA MINCIKLAMA DÖNEMİ!

İkinci kez baba olmak size neler hissettiriyor?

Çok keyifli bir aşk daha yaşıyorum. Kuzey'le birebir iletişim halindeyiz. Oturup karşılıklı konuşup sohbet ediyoruz, tartışıyoruz. İsteklerini belirtiyor, ciddi ültimatomlar veriyor. "Şimdi bu yaptığın iş mi?", "Sence doğru bir şey mi?" gibi ciddi cümleler kuruyoruz birbirimize. Etraftan duyduklarını öyle yerinde kullanıyor ki, şaşırıyorum. Kuzey'le iletişim, Uzay'la mıncıklama dönemi yaşıyorum.

O mıncıklama dönemini şimdi daha rahat yaşıyorsunuz, öyle değil mi?

Evet, artık tecrübeliyiz. Kuzey'de tedirgindik; şimdi hoplat desen, hoplatırım. Baba olarak da daha şımarık oluyorsun, babalığın keyfini de daha rahat çıkarıyorsun.

ÇAĞLA'YLA HALA ESKİSİ GİBİ FLÖRT EDİYORUZ!

Kuzey kardeşini kıskanıyor mu?

Kardeşine karşı olumsuz tavrı olmadı. Kardeşinden çok annesini kıskanıyor.

ANNEYLE AŞK

Sizin pabucunuz dama mı atıldı o zaman?

Ooo, tabii! Çünkü anne-oğul ilişkisi bambaşka. Psikolojide de kız çocuğunun babaya, erkek çocuğun anneye olan aşkı vardır. Biz de birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz onunla ama Kuzey, annesiyle arasına kimsenin girmesini istemiyor. Ne baba, ne de kardeş!

Çocuklar eşinizle olan ilişkinizi ne yönde etkiledi?

Çağla mükemmel bir anne ama kendini fazla hırpalıyor. Çocuklarına çok düşkün; Kuzey az yiyor diye üzülüyor. Bizim artık bundan sonraki hayatımızda önceliğimiz çocuklarımız ama tabii ki kendimize vakit ayırmaktan da yanayız! Kendi ilişkimizi sürdüremezsek, çocuklara sağlıklı bir hayat sunamayız. Çağla'yla hala flört ediyoruz. Eskisi kadar olmasa da; dışarı çıkıp yemek yemeye, gezmeye, hayatı paylaşmaya devam ediyoruz.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Emre Altuğ Cem Karaca Türkiye Madonna Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title