Haberler

    İlk baklalar tezgâha düştü

    Güncelleme:

    DEREOTLU, YOĞURT SOSLU BAKLA TEMPURALezzeti sosundaŞef Sinem Çapraz'dan... (4 KİŞİLİK)NE LAZIM?1/2 kilo taze bakla 1 su bardağı un 1 şişe soda 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz zerdeçal Çekme karabiber 1 çay kaşığı tuz Dereotlu yoğurt sos için: 1 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı labne peyniri...

    DEREOTLU, YOĞURT SOSLU BAKLA TEMPURA

    Lezzeti sosunda

    Şef Sinem Çapraz'dan... (4 KİŞİLİK)

    NE LAZIM?

    1/2 kilo taze bakla

    1 su bardağı un

    1 şişe soda

    1 diş sarımsak

    1 çay kaşığı toz zerdeçal

    Çekme karabiber

    1 çay kaşığı tuz

    Dereotlu yoğurt sos için:

    1 su bardağı yoğurt

    2 yemek kaşığı labne peyniri

    1/3 demet dereotu (ince doğranmış)

    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

    1/2 çay kaşığı tuz

    NASIL YAPARIM?

    Baklaları yıkayın ve kağıt havluyla iyice kurulayın. Diğer tüm malzemeyi karıştırarak tempura sosu hazırlayın. Baklaları hazırladığınız bu sosa bulayın, derin ve sıcak yağda altın sarısı olana kadar kızartın. Ayrı bir kapta yoğurt sosun tüm malzemelerini karıştırın. Servis tabağının dibine hazırladığınız karışımı yayın. Üzerine bakla tempuraları koyup servis edin.

    TAZE İÇ BAKLALI FİRİK SALATASI

    Hafif bir ana öğün

    Şef Çiğdem Seferoğlu'ndan... (6 KİŞİLİK)

    NE LAZIM?

    2 bardak firik bulguru

    1 bardak taze iç bakla

    4 adet enginar

    2 adet portakalın suyu

    2 limon

    1 çay bardağı zeytinyağı

    1 diş sarımsak

    1 bağ dereotu

    1/2 demet taze nane

    1/2 demet taze soğan

    2 kaşık file badem

    Tuz

    NASIL YAPARIM?

    Firik bulgurunu tuzlu suda haşlayın. Süzüp bir tepsiye sererek soğumaya bırakın. İç baklayı haşlayın ve soğumaya bırakın. Enginarları tencereye dizin. Tuz, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım bardak suyla (portakal suyu da olabilir) pişirin ve soğumaya bırakın. Bulgur, kabukları soyulan iç baklalar, küp küp doğranan enginarlar, ince kıyılmış dereotu, taze nane ve taze soğanı harmanlayıp bir kaseye alın. 1 diş sarımsak, 2 limon, 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuzu çırparak hazırladığınız sosu salataya gezdirin. Kavrulmuş file bademle servis edin.

    PORTAKALLI YOGˆURT SOSLU FIRINLANMIS¸ BAKLA

    Pratik bir eşlikçi

    Şef Müge Ergül'den... (4-6 KİŞİLİK)

    NE LAZIM?

    250 gram bakla

    1 adet portakal

    4-5 yemek kas¸ıgˆı su¨zme yogˆurt

    1 dis¸ sarımsak

    1-2 tutam kimyon

    6-7 yemek kas¸ıgˆı zeytinyagˆı

    Tuz

    NASIL YAPARIM?

    Baklaların ic¸ine sırasıyla zeytinyagˆı, tuz ve biraz da rendelenmis¸ sarımsak ekleyerek iyice karıs¸tırın. Yagˆlı ka^gˆıt koydugˆunuz fırın tepsisine baklaları dizin. 200 derece fırında 15-20 dakika pis¸irin. Sosu için yogˆurdun ic¸ine sırasıyla tuz, kimyon, zeytinyagˆı ekleyerek gu¨zelce karıs¸tırın. Rendenin ince tarafıyla rendelenen portakal kabuklarını yogˆurda katarak c¸ırpın. Portakallı yogˆurt sosunu tabagˆın alt tarafına yayın. U¨zerine hafif sogˆuyan baklaları yerles¸tirin. En u¨stu¨ne de zeytinyagˆı gezdirerek servis edin.

    PROTEİN VE LİF İÇERİĞİ ZENGİN

    Elif Nida Zafer, diyet ve beslenme uzmanı

    ? Bitkisel protein ve liften zengindir, tok tutar, bağırsak sağlığına destek olur.

    ? İçerdiği vitamin ve minerallerle idrar yolları ve böbrek sağlığını destekler.

    ? Antioksidan içeriğiyle kansere karşı koruyucu...

    ? İçeriğindeki magnezyum ve potasyumla yüksek kan basıncını önler.

    ? Triptofan içeriğiyle duygusal durumu korumaya yardımcı olur.

    ? Fazla tüketildiğinde bakla alerjisi görülebilir.

    ? Diyabet hastaları porsiyonuna dikkat etmeli.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Firik Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title