Haberler

Canlı Yayında Yavşak Krizi

Güncelleme:

Ünlü Yönetmen Zeki Demirkubuz canlı yayında söylediği söz ile şaşırttı.

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Söz Sende' programına ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz katıldı. Balçiçek İlter'in sunduğu programa, Zeki Demirkubuz'un söylediği 'yavşak' sözü damgasını vurdu.,

CANLI YAYINDA 'YAVŞAK' KRİZİ!

Son filmi 'Yeraltı' ile 45. SİYAD Türk Sineması Ödülleri'ni toplayan yönetmen Zeki Demirkubuz, Balçiçek İlter'in 'Söz Sende' programına katıldı. Programda samimi açıklamalar yapan başarılı yönetmen, kendi yaşam felsefesinden bahsetti.

Balçiçek İlter'in "Hayat ikiyüzlülük üzerine kurulu" demesi üzerine "Ben öyle biri değilim. Zaten bütün yavşakların bahanesi budur." diyerek yanıt verdi. İlter'in toparlamaya çalıştığı diyalog programa damgasını vurdu.

"FİLMLERİMİ FESTİVALLERE GÖNDERMEM"

Son dönemde yaptığı açıklamalarıyla ve Twitter'da yazdıklarıyla tartışma konusu olan Zeki Demirkubuz, Türkiye'deki festival jürilerini eleştirdi. 'Masumiyet', 'Kader', 'İtiraf' gibi başyapıtlara imza atan Demirkubuz, katıldığı bir televizyon programında şöyle konuştu:

''Benim filmlerimde oyuncular büyük fedakarlıklar yaptı. Taner Birsel, Derya Alabora, Engin Günaydın... Ben "Bu insanlar neden benim filmlerimde oynuyorlar? Zaten filmler iş yapmıyor, filmi festivallere de göndermezsem ne olacak" diye düşünüyordum. Ancak artık bazı şeyler birikti ve ben de filmlerimi festivallere göndermeme kararı aldım. Bugüne kadar bana, filmlerime; Kader'e Masumiyet'e çok fazla şey yapıldı.

'BİZE SÖVÜYOR' DİYEREK ÖDÜLÜ GERİ ALDILAR

Kader'e Antalya Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü veriyorlar. Oylama bitiyor, jüri başkanına sonuçları teslim ediyorlar. Ertesi gün jüri başkanı "Bir daha toplanacağız, ödülü bu filme vermeyeceğiz" diyor. Fatih Özgüven olmasa ödülü geri alacaklarmış.

Daha da korkuncu Masumiyet filminde yaşandı. O zaman ben festivale bile gitmemiştim. Ödül aldığımı İstiklal'de çekirdek alırken gördüm. Film yine birinci seçilmiş, ertesi gün biri "Bu adam bize, Yeşilçam'a sövüyor" diyip insanları toplamış. Ödülü geri aldılar ve 'Hamam'a verdiler. Bunu herkes biliyor ama kimse çıkıp konuşmuyor. Ben de bu olanlardan artık çok sıkıldım.

Ben ödül alsam da almasam da benim için değişen bir şey yok. Artık bu konuya kafa patlatmıyorum, filmlerimi göndermeyeceğim. Yine de bugüne kadarki tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim; Bizde sinemacılar henüz birbirlerini değerlendirecek gibi değil. Bu nedenle jüri sinemacı olmayan insanlardan yapılabilir belki.''

3 MİLYON DOLARI GERİ ÇEVİRDİ

Öte yandan, yönetmen Zeki Demirkubuz; başrollerini Haluk Bilginer ile Derya Alabora'nın oynadığı 1996 yapımı 'Masumiyet' ve 2006'da çektiği Vildan Atasever'li 'Kader' filmlerini dizi yapmak isteyen bir yapımcının teklifini geri çevirdi.

Ünlü yönetmen; yapımcıya, iki filmin ortak bir senaryo ile sadece 13 bölüm yayınlanması halinde teklifi kabul edebileceğini söyledi. Yapımcının, Demirkubuz'un bu şartına sıcak bakmaması üzerine bu proje de gerçekleşmedi.

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Zeki Demirkubuz Balçiçek Pamir Habertürk Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title