Haberler

Lugano ve Deıvıd, Basın Toplantısı Düzenledi

Fenerbahçeli Futbolcular Lugano ve Deivid, Arcadia Otel'de Ortak Bir Basın Toplantısı Düzenleyerek, Basın Mensuplarının Sorularını Cevapladı.

Fenerbahçeli futbolcular Lugano ve Deivid, Arcadia Otel'de ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Uruguaylı defans oyuncusu Lugano, kampın çok yorucu geçtiğini söyleyerek, "Çalışmalarımız güzel ve aynı şekilde zorlu geçiyor. Belki de sezon öncesi kamplarındaki en zor haftayı geçiriyoruz. Fizik kondisyon olarak kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Çünkü önümüzde zorlu bir periyot var. 5 aylık dönemde çok zor maçlara çıkacağız. Bunun için fizik kondisyon olarak hazır hale gelmeliyiz" diye konuştu. Performansıyla ilgili bir soru üzerine Lugano, uyum sürecini atlattıktan sonra Brezilya'daki performansını sergilediğini, özellikle ilk yarının son maçlarında iyi oynadığını belirtti.

Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan'ın Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı "Edu ve Lugano kasap gibi" açıklamalarının hatırlatılması üzerine Lugano, "Futbolun içerisinde sertliklerin her zaman olduğunu düşünüyorum. Biz saha içerisinde Fenerbahçe formasını savunuyoruz. Benim görevim de defansta oynamak ve belirli bir sertlikte oynamam gerekiyor. Ben belirli futbolcular hakkında 'o şöyle dedi, bu şöyle oynuyor' gibi yorumlar yapmıyorum. Saha içerisinde olan saha içerisinde kalır. Ben ülkemde bunu öğrendim. Hiçbir zaman çıkıp da hiçbir futbolcu hakkında konuşmadım. Çünkü saha içerisinde olan sahada kalır" ifadelerini kullandı.

Latin Amerika'nın en iyi 4 futbolcusunun seçildiği organizasyona neden gitmediği ile ilgili olarak ise Uruguaylı defans oyuncusu, "Latin Amerika'nın en iyi 4 oyuncusunu seçen bir organizasyondu. Ben de ödül alacaktım. Ancak organizasyon 13 Aralık'a denk geliyordu ve bizim o tarihte Eintracht Frankfurt maçımız vardı. Ben Fenerbahçe için Eintracht Frankfurt maçının ne kadar önemli olduğunu biliyordum ve bunu bilerek o ödülü almaya gidemezdim. Sonuçta biz tur atladık, bu daha önemliydi. O organizasyonda yer alan 4 futbolcu Amerika'da bulunan bütün otoritelerin oylarını alarak seçildi. Dahası ben, seçilenler arasında tek defans oyuncusuydum. İleriye dönük oynayan oyuncuların daha çok ödül aldığı bir dönemde bu organizasyon tarafından seçilmek de ayrı bir gurur kaynağı benim için" diye konuştu. Lugano, UEFA Kupası'nda Fenerbahçe forması için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

DEIVID: "KENDİME GÜVENİYORUM

Brezilyalı golcü futbolcu Deivid ise, kampta antrenmanların sert ve yorucu geçtiğini söyleyerek, "Antrenmanlar sert geçiyor. Önümüzde zorlu bir dönem var. Bu zorlu dönemi aşmamız için bu tür çalışmalardan geçmeliyiz" ifadelerini kullandı.

UEFA Kupası'nda oynayacakları AZ Alkmaar maçından galibiyetle ayrılacaklarına inandığını söyleyen Deivid, "AZ Alkmaar maçına kadar daha önümüzde zaman var. Kendime güveniyorum ve çalışmalarıma devam ediyorum. Hocamız görev verirse en iyi şekilde yapmaya hazırım. AZ Alkmaar maçından galibiyetle ayrılacak gücümüz var. Sahaya kazanmak için çıkacağız ve kazanacağız" dedi.

'Sürekli eleştirildiğin ve yedek kaldığın dönemde Fenerbahçe'den ayrılmayı düşündün mü?' sorusuna ise Deivid, "Ben bu tip şeylere kafamı takmıyorum. Eleştirileceğini bilmeyen ve eleştirilmeyi normal olarak karşılamayan bir futbolcu futbolu bıraksını tavsiye ederim. Futbolun içerisinde eleştirilmek her zaman var. Benim de ilgili de eleştiriler ve değişik yakıştırmalar yapılabilir. Ama her zaman kendime güveniyorum. Nasıl bir futbolcu olduğumu görmek isteyenler hangi takımda kaç gol attığıma bakabilirler" şeklinde cevap verdi.

İlk yarıda beklenen performansı sergileyemediğini dile getiren Brezilyalı golcü, "İlk yarıda istediğim performansı sergileyemedim. Belli bir alışma döneminden geçtim. Portekiz futbolundan geliyorum, farklı bir futbol anlayışı var. Daha önce Brezilya'da oynamıştım. Alışmam belli bir süre almış olabilir. Uyum sürecini atlattıktan sonra yüzde yüz performansımı sergileyeceğime inanıyorum. Brezilya'da ve diğer takımlarda olduğu gibi Fenerbahçe'de de şampiyonluklar ve kupalara ulaşacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Saha içinde oyuncunun koşmasından çok topu koşturmak gerektiğine inandığını, kendisinin de bunu yaptığını dile getiren Devid, "Fenerbahçe'de oynadığım süre içerisinde elimden gelen her şeyi yaptığımı düşünüyorum. Sahada oyuncunun koşmasından çok topu koşturmak gerektiğine inanıyorum, benim de yaptığım bu. Saha içerisinde topu ayağıma aldığım zaman kendime sonuna kadar güvenen bir insanım. Aynı zamanda takım arkadaşlarıma ve teknik heyete de güveniyorum. Taraftarlarımız her zaman bizim yanımızda, biz de bunu hissediyoruz. Taraftarlarımız bize güven veriyor. Ben sahaya çıktığımda maça en iyi şekilde konsantre olmaya çalışıyorum. Saha içinde sakinim ve herhangi bir güven eksikliğim söz konusu değil" diye konuştu.

(İY-İY-SN-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title