Haberler
BBC

Londra'da Küle Dönen Binada, Kolay Tutuşan Malzeme Kullanıldığı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Londra'daki yangında, en az 79 kişinin hayatını kaybettiği binanın dış kaplamasında, denetlemelere rağmen kolay tutuşan bir malzemenin kullanıldığı tespit edildi.

Guardian gazetesi, Londra'nın batısında en az 79 kişinin hayatını kaybettiği yangının yaşandığı binanın, 2 yıl süren yenilenme çalışmaları boyunca 16 kez denetlenmesine rağmen, dış kaplamasında kolay tutuşan bir malzemenin kullanılmış olduğunu yazdı.

16 DENETLEMEYE RAĞMEN YASAKLI MALZEME KULLANILDI

Kuzey Kensington bölgesinde 120 dairenin bulunduğu Grenfell Tower, 2014-2016 yılları arasında, yaklaşık 10 milyon sterlinlik büyük bir tadilattan geçmişti. Guardian gazetesinin ortaya çıkardığı bilgilere göre, müteffişler bu süre boyunca çalışmaları 16 kez denetledi. Ancak buna rağmen binanın dış kaplamasında, yüksek binalarda kullanımı yasaklanmış olan ve tutuşabilen polietilen maddesi içeren bir malzeme kullanıldı.

DENETİMLER SIRASINDA GERÇEK GİZLENDİ Mİ YOKSA İHMAL Mİ?

Grenfell Tower sakinlerini temsil eden Belediye Meclisi üyesi İşçi Partili Judith Blakeman, "Bu durum müfettişlerin yeterliliğini sorgulamaya açıyor. Ayrıca müfettişlere denetimler sırasında gerçeğin gösterilip gösterilmediğini de bilmiyoruz" diyor.

YÖNETİME AĞIR ELEŞTİRİLER

Kendington ve Chelsea Belediyesi, yangına müdahalede yetersiz kaldığı gerekçesiyle yoğun şekilde eleştirildi. Ayrıca yangının ardından Başbakan Theresa May'e de gerekli liderliği göstermediği ve harekete geçmekte geç kaldığı eleştirileri yapıldı.

14 Haziran'da günün ilk saatlerinde başlayan yangın, kısa sürede apartmanın tümünü sarmıştı.

EVLERİNİ KAYBEDEN AİLELERE YENİ DAİRE

Belediyeden yapılan açıklamada, Grenfell Tower'da evlerini kaybeden ailelere, bölgedeki lüks apartman kompleksinden mobilyalı 68 daire verileceğini açıkladı. Henüz inşaatı devam eden kompleksin tamamlanması için projeye hükümetten para aktarılacak.

BBC

Chelsea Londra Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title