Haberler

Londra: İngiltere'de Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı, Türkiye'de Olduğu Gibi, Londra'daki Türkler de Coşkuyla Kutluyor. Bayram Namazı Kılmak İçin Londra'daki Türk Camilerine Akın Eden Binlerce Müslüman Camilere Sığmadı.

Ramazan Bayramı, Türkiye'de olduğu gibi, Londra'daki Türkler de coşkuyla kutluyor. Bayram namazı kılmak için Londra'daki Türk camilerine akın eden binlerce müslüman camilere sığmadı.

Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Daltson, Haringey, Wood Green ve diğer bölgelerde bulunan camilere İngiltere'nin dört bir yanından müslümanlar akın edince camilerde izdiham yaşandı. Londra'daki Süleymaniye ve Aziziye gibi camiler cemaate yetmeyince bayram namazı 08.30 ve 09.30'da olmak üzere ayrı saatlerde iki kez kılındı. Aziziye, Valide Sultan, Süleymaniye ve Shacklewell Lane isimli Türk camilerinde kılınan bayram namazlarına katılan Türkler, namaz çıkışında birbirleriyle bayramlaştılar. Aziziye Camii yetkilileri, camiye bayram namazı için 3 bin 500'den fazla kişinin geldiğini, ilk namaza 2 bin 500 kişinin katıldığını ifade etti.

Namaz sonrasında vaaz veren Osman İnci, Ramazan Bayramı'nın, yıl içinde kutlanan dini bayramlardan ilki olduğuna ve bayramların önemine değindi. İngiltere'de bayram için tatil olmadığından, namazını kılan çalışan Türkler, namaz sonrası işyerlerine gitmek zorunda kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title