Haberler

Londra'daki Yok Oluş Eylemcileri Siyasi Müzakerelere Başlayacak

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir haftadır küresel ısınmaya karşı mücadele eden çevre hareketi Extinction Rebellion, protestolarını sokaklardan, siyasi mücadeleye taşıma kararı aldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir haftadır küresel ısınmaya karşı mücadele eden çevre hareketi Extinction Rebellion, protestolarını sokaklardan, siyasi mücadeleye taşıma kararı aldı.

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla eylemler gerçekleştiren Yokoluş İsyanı protestolarına bir haftadır aralıksız devam ediyor.

Protestoların organizatörü Farhana Yamin, BBC televizyonuna yaptığı açıklamada, bundan sonra gösterilerini bir süre durdurarak yeni bir isyan safhasına başlayacaklarını ve siyasi amaçlarını gerçekleştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Bugüne kadar başkentin farklı noktalarında meydana gelen eylemlerde, 800'den fazla gösterici gözaltına alınmıştı.

Yamin, açıklamasında, bir haftadır süren protestolarının sonunda mücadeleleri için müzakerelere odaklanacaklarını ve bir takım siyasi talepleri olacaklarını kaydetti.

Eylemciler, Londra'daki Waterloo Köprüsü, Oxford Meydanı gibi kalabalık alanlar olmak üzere büyük tren ve metro istasyonlarında yaptıkları gösterilerde toplu ulaşımın da aksamasına neden oldular.

Şimdi ise grup, aralarında Londra Belediye Başkanı Sadik Khan olmak üzere siyasi liderlerle bir araya gelerek küresel ısınma ile ilgili endişelerini ve taleplerini aktarmak ve müzakere masasına oturmak istediklerini belirtiyor. - Yağcı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Londra Haberler

Bakmadan Geçme

4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title