Haberler

Londra'da Unakıtan'a Verilen Ödül, Eşini Ağlattı

Financial Times Tarafından Yayınlanan The Banker Dergisi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı, Londra'da Düzenlenen Bir Törenle 'Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı' Olarak Ödüllendirdi.

Financial Times tarafından yayınlanan The Banker dergisi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı, Londra'da düzenlenen bir törenle 'Avrupa'da yılın Maliye Bakanı' olarak ödüllendirdi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi ile bazı bürokratların da izlediği törende Kemal Unakıtan'a ödülünü The Banker Dergisinin editörü Karina Robinson verdi.

Robinson, Unakıtan'ın, Maliye Bakanı olarak geçtiğimiz yıllarda gösterdiği başarısından dolayı kutlayarak, aynı ödülü aynı kişiye 2 defa üst üste vermeyi tercih etmediklerini ancak, Unakıtan'ın gösterdiği başarılar nedeni ile önümüzdeki yıl da aynı ödülü alabileceğini ifade etti.

Robinson'ın, övgü dolu sözlerinin ardından Unakıtan, ödülünü torunları ile birlikte aldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Unakıtan, "Önce dünyanın en prestijli dergilerinden olan Banker'e, beni Avrupa'da yılın Maliye Bakanı seçtiği için çok teşekkür ederim" diyerek, bu başarının, öncelikle hükümetin ve onlara oy veren Türk milletinin olduğunu ifade etti.

Kemal Unakıtan, mali disiplinden taviz vermeden yollarına devam edeceklerini belirterek, bu sabah Ocak-Şubat bütçe neticelerinin de açıklandığını ve son yılların en iyi performansı olduğunu, bütçede halen Sosyal Güvenlik Reformu'nun görüşüldüğünü de sözlerine ekleyen Maliye Bakanı, "Çok yakında bütçeden geçeceğini tahmin ediyorum" dedi.

Bunun ardından da Türk Ticaret Kanunu ve Avrupa Birliği Uyum Yasalarını faaliyete geçireceklerini ifade eden Unakıtan, yapısal reformlara devam edeceklerini ve 2008 yılının özelleştirme açısından da son derece güçlü bir yıl olacağını söyledi.

Unakıtan ödül töreninin sonunda, "Benim bu başarımda büyük desteği olan ve hayatım boyunca desteğini esirgemeyen eşime ve törende bulunan torunlarıma buradan teşekkür etmek istiyorum. Başta Başbakanımız olmak üzere hükümet üyesi arkadaşlarıma ve bu başarılarda katkısı olan bütün Türk milletine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Unakıtan'ın sözleri üzerine gözleri dolan Ahsen Unakıtan, "Ben de Rabbime teşekkür ediyorum böyle çok özel bir eşim olduğu için, bana böyle bir eş nasip ettiği için" ifadesinde bulunurken, Kemal Unakıtan bu sözlere gülümseyerek karşılık verdi.

Ödül töreninde İngiliz basın mensuplarına poz veren Unakıtan, bir gazetecinin, "Efendim, Türk gazetecileri de unutmayın. Zaten yıpranma payımız da elimizden alındı" sözleri üzerine, "Başımızın üstünde yeriniz var. Yıpranma payından sonra size daha iyi bakacağız" diyerek gazetecilerin gönlünü aldı.

(HU-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title