Haberler

Liselilerden Geleneksel Pilav Günü

Zonguldak'ın Kozlu Beldesinde, Kozlu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Tarafından Pilav Günü Düzenlendi.

Zonguldak'ın Kozlu Beldesinde, Kozlu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği tarafından pilav günü düzenlendi.

Kozlu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği ve okul öğrencileri tarafından 5. pilav günü düzenlendi. Okulun bahçesinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kozlu Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Levent Toplu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

Geleneksel pilav gününün açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Aktar, "Köklü ve saygın okulların dayanışmalarının sergiledikleri özel ve anlamlı günler olur. Köklü ve saygın okul olmak belli prensipleri, evrensel doğruları ve ilkeleri yerine getirmekten geçer. Bu ilkeler disiplin, kararlılık, azim, çok çalışmak, karşılıklı sevgi-saygı ve dayanışmadır" dedi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya geleneksel pilav gününü düzenleyenlere teşekkür etti. Ardından konuşma yapan Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, eğitim öğretimin yanı sıra çeşitli faaliyetler gerçekleştirmenin önemli olduğunu kaydetti. Sandıkçı, "Bir memleketin gelişmesi için sanayisinin ve iş dünyasının kalifiyeli elemana ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı büyük oranda meslek liseleri karşılamaktadır. Geçtiğimiz yıllar içerisinde endüstri meslek liselerine gereken önem verilmediği için ve üniversiteye girişte liselerle eşit olmayan şartlarla yarıştığı için önemini kaybetme noktasına gelmişti. Sevindirici olan husus bu yanlıştan birkaç yıl önce dönüldü ve endüstri meslek liseleri hem eleman yetiştiren hem meslek öğreten aynı zamanda branşındaki üniversiteye girme konusunda avantaj elde eden okullar olmaya başlayınca öğrenci sayısında sevindirici gelişmeler olmuştur. Türkiye'de işsizlik büyük bir problemdir. Üniversiteyi bitiren öğrencilerin işsiz kaldığı ve kalifiyesiz insanların işsiz olduğu bir gerçektir. Ancak hal böyle iken ara kademede teknik eleman konusunda çok büyük açıklarımız var. İnşaattan sanayiye kadar bir çok alanda ara kademi elemanlarına ihtiyacımız olmaktadır. Bu ihtiyacı en büyük şekilde endüstri meslek liseleri karşılamaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından okulun kız ve erkek halk oyunu ekipleri yöre oyunlarını sergilediler. Program davetlilere pilav dağıtımının ardından sona erdi.

(SŞ-SŞ-Y) 14.05.2008 16:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title