Haberler

Lisede ÖSS Yogası

İzmir'de Nevvar- Salih İşgören Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Tülay Büyüktopçu, Bir Felsefe ve Yaşam Bilimi Kabul Edilen Yogayı Ders Programına Koydu. ÖSS'ye Hazırlanan Öğrencilerinin Başarısını Artırmak İçin Yoga Öğrettiğini Belirten Büyüktopçu, "Başarı Konsantrasyon Olmadan Olmuyor. Konsantrasyon Sağlamada da Yoga Önemli. Öğrencilerim de Yogayı Sevdi. Onlarla ÖSS Hedefli Yoga Yapıyoruz" Dedi.

İzmir'de Nevvar- Salih İşgören Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Tülay Büyüktopçu, bir felsefe ve yaşam bilimi kabul edilen yogayı ders programına koydu. ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerinin başarısını artırmak için yoga öğrettiğini belirten Büyüktopçu, “Başarı konsantrasyon olmadan olmuyor. Konsantrasyon sağlamada da yoga önemli. Öğrencilerim de yogayı sevdi. Onlarla ÖSS hedefli yoga yapıyoruz” dedi.

Tülay Büyüktopçu, Dünya Sağlık Örgütü onaylı dünyanın tek yoga üniversitesi olan Swami Vivekananda tarafından yoga eğitmeni yetiştirmek için İzmir'de açılan kursa katıldı. Kursu başarıyla tamamlayıp ‘uluslararası yoga eğitmeni’ sertifikası aldı. Yoganın bedeni, zihni ve ruhu tamamen eğiten, huzur veren ve kişinin kendini tanımasını sağlayan, dünyadaki en eski kişisel gelişim metodu olduğunu belirten Büyüktopçu, öğrencilerinin konsantrasyon sorunun çözmek, sınav başarılarını artırmak için bu felsefeyi derslerinde uygulamaya, öğretmeye başladı. Öğrencilerin yogayı sevip büyük ilgi gösterdiğini belirten Büyüktopçu, şöyle konuştu:

“Akıl düşüncelerin rastgele gidip geldiği bir yer. Yani aynı anda evimizi, işimizi, arkadaşımızı, dersimizi, yapacaklarımızı ya da yapmayacaklarımızı düşünebiliriz. Yoganın amacı bu düşünceler üzerine hakimiyet kurmaktır. Bu kadar çok şeyi düşünürken enerjimizin yüzde 70'i beynimiz tarafından kullanılıyor. Aklın hızı artınca beynimiz daha fazla enerji kullanıyor. Bu da stresi oluşturuyor. İş sahibiysek işimize, öğrenciysek dersimize konsantre olmalıyız. Çünkü başarı ancak konsantrasyonla mümkün.”

Lise öğrencilerinin en büyük stres kaynağının üniversite sınavı olduğunu vurgulayan Büyüktopçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sınav dönemi yaklaştıkça kaygıların artması konsantrasyon bozukluğuna yol açıyor. başarılı öğrenciler bile sırf bu yüzden başarılı olamıyor. Akıllarını bir düşünceye odaklayıp konsantre olabilmeleri için yoga önemli. Şu an okulumuzda sadece bir ve ikinci sınıflar var. Önümüzdeki yıl ÖSS'ye kadar yoga sayesinde kansantrasyon sorununu çözecekler. Her şeyden önce yoga insana kendi benliğini tanımasını, dengede tutmasını öğretiyor. İnsanları fiziksel, zihinsel ve ruhsal disiplin yoluyla mutluluğa, başarıya ve aydınlanmaya ulaştırmayı amaçlayan bir felsefe olan yoga sayesinde öğrencilerimin ders ve sınav başarılarının artacağına inanıyorum.”

İlk kez yogayla tanışan öğrenciler, ilginç bulduklarını, kendilerine yararlı olacağına inandıklarını ve derslere zevkle katıldıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title