Haberler

Lefkoşa: Kktc Cumhurbaşkanı Talat Pakistan'dan Döndü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eşi Oya Talat ile birlikte gerçekleştirdiği iki günlük resmi Pakistan ziyaretini tamamlayarak, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle İstanbul üzerinden adaya döndü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eşi Oya Talat ile birlikte gerçekleştirdiği iki günlük resmi Pakistan ziyaretini tamamlayarak, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle İstanbul üzerinden adaya döndü.

Dün akşam saatlerinde adaya dönen Talat'ı, Ercan Havalimanı'nda KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz ile bazı üst düzey bürokratlar karşıladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ercan'da yaptığı açıklamada, ziyaret sırasında Pakistan'ın Kıbrıs Türk Halkı'na koşulsuz desteğinin, tüm dünya önünde bir kez daha teyit edildiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşeref'in daveti üzerine bu ülkeye gerçekleştirdiği iki günlük ziyareti "yararlı ve verimli" olarak değerlendirdi.

Talat, Pakistan'ın Kıbrıs Türk halkına bilinen desteğinin bu ziyarette bir kez daha teyit edildiğini vurgulayarak, "Pakistan'ın desteğinin koşulsuz bir destek olarak, sadece bize değil, bütün dünyaya ifade edilmiş olması da bizim uğraşımızı, barış için çabamızı, Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını koruyan bir anlaşma için uğraşımızı taçlandıran, destekleyen bir adım oldu" dedi.

Pakistan ziyaretinde sadece Devlet Başkanı Müşeref ile değil, Pakistan Meclis Başkanı Çavduri Emir Hüseyin, Başbakanı Şevket Aziz, Pakistan Turizm Bakanı Nilüfer Bahtiyar ve Pakistan Eğitim Bakanı Cavit Eşref ile üst düzeyde görüşmeler yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eşi Oya Talat'ın da Pakistan Devlet Başkanı Müşeref'in eşi Sefha Müşeref ile görüşme olanağı bulduğunu söyledi. Eşi Oya Talat'ın da ziyaret çerçevesinde Pakistan Gençlik ve Kadından Sorumlu federal bakanla da bir araya gelme, görüşme olanağı bulduğunu ifade eden Talat, ziyaret süresince her kademede çalıştıklarını, güzel temaslar kurduklarını belirtti.

Ziyaret süresince iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin nasıl geliştirileceğini değerlendirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Talat, ekonomik alanda Pakistan ile KKTC arasında işbirliği imkanlarının olduğunun görüldüğünü vurguladı. Talat, Pakistan'da ayrıca turizm alanındaki işbirliği olanakları üzerinde durulduğunu da kaydetti.

Mehmet Ali Talat, Pakistan Devlet Başkanı ve Başbakanının çok açık bir şekilde, desteklerinin koşulsuz olduğunu, Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesi ve barış çabasına destek olmaya devam edeceklerini ifade ettiklerinin anlatarak, "Sanıyorum ki, Türkiye dışında, herhangi bir ülkeye gerçekleştirdiğimiz en üst düzeydeki ve en verimli ziyareti gerçekleştirmiş olduk" diye konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkileri bundan sonra da geliştirmek durumunda olduklarına işaret eden Talat, "Pakistan Eğitim Bakanı'nın KKTC'ye resmi ziyareti söz konusu. İki ülke eğitim bakanlarının da daha önceden başlayan işbirlikleri var. Bu zannediyorum ki, Kıbrıs Türk halkının haklı duruşuna, Pakistan'ın verdiği önemli bir destektir. Biz Pakistan'a teşekkürlerimizi ilettik. Aynı şekilde, buradan da kendilerine bir kez daha teşekkür etmeyi bir görev biliyoruz" şeklinde konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a Pakistan ziyaretinde, Özel Kalem Müdürü Asım Akansoy eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title