Haberler

Lefkoşa: Kıbrıs Merkezi Cezaevi'ndeki Firar

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, "Cezaevlerine yönelik bir takım tedbirler geliştiriyoruz. Bu tür tedbirlere ne kadar ihtiyaç olduğunu, yaşadığımız bu firar olayı açıkça göstermektedir" dedi.

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, "Cezaevlerine yönelik bir takım tedbirler geliştiriyoruz. Bu tür tedbirlere ne kadar ihtiyaç olduğunu, yaşadığımız bu firar olayı açıkça göstermektedir" dedi.

KKTC'de bulunan Merkezi Cezaevi'nde 5 tutuklunun firar etmesinin ardından KKTC Başbakanı Soyer, bugün bir basın toplantısı düzenledi. Cezaevlerinde yeni düzenlemeler yapılacağını ifade eden KKTC Başbakanı Soyer, "Cezaevlerine yönelik bir takım tedbirler geliştiriyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde cezaevlerinde bir yoklama gerçekleştirdik ve kamuoyundan bu konuyla ilgili hükümete eleştiriler gelmişti. Bu tür tedbirlere ne kadar ihtiyaç olduğunu bu olay açıkça göstermektedir. Dolayısıyla biz bu konuda tedbirlerimizi arttıracağız" şeklinde konuştu.

Cezaevlerindeki tedbirlerin şartları iyileştirmeye yönelik de olacağını belirten Başbakan Soyer, "Esas noktalardan biri şu ki, biz kimseye eziyet etmek istemiyoruz. İnsanlar hayatlarında kötü olaylarla karşılaşıp cezaevine düşebilir. Suçlu da olabilirler; ancak sonunda insandır. Biz onlar için insan gibi yaşama koşullarını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu noktada da bazı güvenlik tedbirlerini arttırarak sürdürmemiz gerekiyor. Bundan ötürü aldığımız tedbirlere dönük olarak eleştiriler gelmişti. Biz şimdi bu tedbirlerin ne kadar yerinde olduğunu bir kere daha gördük" diye konuştu.

KKTC'de bulunan Merkezi Cezaevi'nden dün gece 5 tutuklunun firar ettiği bildirilmiş, cezaevinden firar eden 5 kişiden 2'sinin tecavüz zanlıları Erkut Latif ve Kudret Çelebi olduğu açıklanırken, diğer firarilerden birinin, kadın kaçırmadan dolayı mahkum olan Mücahit Yanartaş, 2'sinin ise hırsızlıktan tutuklu olan İbrahim Uslu ile Mahmut Uslu olduğu açıklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title