Haberler

Ladik Akdağ'da Arsa Tahsisi

Samsun İl Genel Meclisi, Ladik Akdağ'da Otel ve Öğrencilere Hizmet Binası İçin Yer Tahsisini 25 Yıllığına Onayladı.

Samsun İl Genel Meclisi, Ladik Akdağ'da otel ve öğrencilere hizmet binası için yer tahsisini 25 yıllığına onayladı.

2008 yılı mayıs ayı 4. toplantısı İl Genel Meclisi Salonu'nda, Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Necati Demir, ayrı bir toplantı nedeniyle başkanlığı I. Başkan Vekili Mustafa Baş'a devretti.

Toplantının önemli maddelerinden olan Ladik Akdağ Kış Sporları Merkezi'nde turizm alt yapı faaliyetlerinin başlayacak olması nedeniyle Ladik ilçesi Saray Mahallesi Yayla mevkisinde bulunan 1 milyon 287 bin 520 metrekare alanda faaliyette bulunmak üzere arazi tahsisi görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hacı Yavuz, komisyon raporunu okuyarak 381 ada, 2 parselde kayıtlı yerin Ladik Belediyesi hizmetlerinde ve otel yapımı amacıyla, 378 ada 1 parselde bulunan arsanın Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin eğitimi ile diğer üniversitelerin faydalanabileceği yaz kış kampı için 25 yıllığına yer tahsisi konusu okundu. Okunan rapor, meclis üyelerince oylanarak kabul edildi.

Toplantıda Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti'ne il valisi dahil 5 asil, 5 yedek seçimi yapıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil isim listesini açıkladı. Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti'ne Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, meclis üyeleri Aydın Karmil, Hikmet Yeşilyurt ve Reşat Keleş seçildi. Toplantı sonunda AK Parti Meclis Üyesi Reşat Keleş, meclis başkanlığına verdiği dilekçenin okunmaması nedeniyle tepki gösterdi. Dilekçesinin daha önceden verildiğini ve usul hatası yapıldığını ileri süren Keleş, konu hakkında bilgi verecek olan İl Tarım Müdür Yardımcısı Kadir İspirli'nin de hazır bulunduğunu hatırlattı. Meclis Başkan Vekili Mustafa Baş, kendilerine dilekçe ulaşmadığını, bu nedenle gündemde talebin görüşülemeyeceğini kaydetti.

(MD-SA) 06.05.2008 17:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title