Haberler

Kuzey Kore, BM Güvenlik Konseyi'nin Kararını Reddetti

Birleşmiş Milletler (A.a) ? 14.10.2006 ? Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore ile İlgili Üzerinde Anlaşmaya Vardığı Karar Tasarısını Oybirliği ile Kabul Etti. Kuzey Kore'nin BM Temsilcisi, Kararı Reddettiklerini Söyledi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (A.A) ? 14.10.2006 ? Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore ile ilgili üzerinde anlaşmaya vardığı karar tasarısını oybirliği ile kabul etti. Kuzey Kore'nin BM temsilcisi, kararı reddettiklerini söyledi.

Güvenlik Konseyinin 15 üyesinin tamamı tarafından desteklenen karar tasarısı, BM Şartının Yedinci Bölümünün 41. maddesi uyarınca bazı yaptırımlar içeriyor.

Oybirliği ile kabul edilen karar tasarısında, Kuzey Kore'nin 9 Ekim 2006 tarihinde yaptığını açıkladığı nükleer deneme kınandı.

Kararda, Pyongyang hükümetinden başka bir nükleer deneme yapmaması ya da balistik füze fırlatmaması istenirken, Kuzey Kore hükümetinin Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşmasına (NPT) uyması istendi.

BM Güvenlik Konseyi kararında, Kuzey Kore'nin balistik füze programıyla ilgili her türlü programını askıya almasının beklendiği belirtilirken, ayrıca Pyongyang'ın tüm nükleer silahlarını ve nükleer programlarını terk etmesi gerektiği vurgulandı.

Bu arada, Kuzey Kore'nin BM Daimi Temsilcisi kararın oybirliği ile kabul edilmesinden sonra bir konuşma yaptı. Kuzey Kore hükümetinin Güvenlik Konseyi kararını tamamen reddettiğini söyleyen temsilci, kendisinden sonra Güney Kore temsilcisini dinlemeden salondan çıktı. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi John Bolton olayı protesto ederek, ikinci kez Kuzey Kore temsilcisinin konuşmasını yaptıktan sonra Güvenlik Konseyi'ni terk ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title