Haberler

Kuveyt Emiri 30 Mart'ta Türkiye'ye Geliyor

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah, 30 Mart Pazar günü Türkiye'ye gelecek.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, ziyaret çerçevesinde, 30 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah baş başa görüşecek.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah, 30 Mart Pazar günü Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, ziyaret çerçevesinde, 30 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah baş başa görüşecek. Kuveyt Emiri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 31 Mart Pazartesi günü görüşecek. Görüşmelerde, ikili siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanısıra, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

Devlet Başkanları ve iki ülke işadamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek, Türkiye-Kuveyt İş Forumu Toplantısı 2 Nisan'da İstanbul'da yapılacak. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah, 5 Nisan'da Türkiye'den ayrılacak.

Kuveyt Emiri'nin ziyareti, Türkiye ile Kuveyt arasında 1997 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Kuveyt'i ziyaretinden bu yana Devlet Başkanı düzeyindeki ilk ziyaret olacak. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title