Haberler

Kutan'dan Genel Başkanlığı Bırakma Sinyali

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Genel Başkanlık İçin Kendi Eğiliminin Olmamak Olduğunu, Ancak Camianın Vereceği Karara da İtiraz Etmeyeceğini Bildirdi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, genel başkanlık için kendi eğiliminin olmamak olduğunu, ancak camianın vereceği karara da itiraz etmeyeceğini bildirdi.

SP Malatya İl Kongresi Renkli Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongreye katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, hükümetin dış siyasette, iç siyasette ve ekonomide önemli hatalar yaptığını belirterek, ana muhalefet partisinin bunlara karşı çıkmadığını belirterek, "Halk Partililere şunu söyledim; 'Türkiye'de bu kadar meseleler, tehlikeli gelişmeler olurken, bir güne bir gün AK Partiyi, ekonomik uygulamalarından dolayı tenkit ettiniz mi? Yok. Dış politikalarda tenkit ettiniz mi? Yok. neyle tenkit ediyorsunuz? Efendim 'laiklik ihlal edildi, irtica hortladı' Ben her zaman diyorum bu tip adamlara, 'Ya şu irtica ne meret bir şey, bir türlü göremedik, 'hortladı hortladı' diyorlar" ifadesini kaydetti.

AK Partiye verilecek en büyük dersin yerel seçimlerde verileceğini belirten Kutan, tek başına iktidar olan Anavatan Partisi'nin de en büyük oy kaybını yerel seçimlerde yaşadığını hatırlattı.

Kongre sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kutan, "Abdüllatif Şener'in başkanlığında yeni bir oluşumdan bahsediliyor. Bu yeni oluşum AK Partiye alternatif olabilir mi?" sorusuna, "Hayır. Böyle bir yeni oluşumun başarılı olma şansı, bana sorarsanız, sıfırdır" cevabını verdi.

Bir basın mensubunun da, "Siz yeniden partinin genel başkanlığı için aday olacak mısınız?" sorusuna da Kutan, "Bizde kararlar çok geniş istişarelerle verilir. Sen bugüne kadar hiç bir göreve kendim talip olmadım. Yani dolayısıyla ben genel başkanlığa aday olacağım demem" cevabını verdi. Aynı basın mensubunun, "Şu durumda olmayacağım da demiyorsunuz?" sorusuna Kutan şu yanıtı verdi; "Yani benim eğilimim olmamak. Ama tabi camianın bu konuda vereceği karara itiraz edemem." Bu arada, Saadet Partisi Malatya İl başkanlığına yeniden tek liste ile Mehmet Asiltürk getirildi. Yönetim Kuruluna ise Mustafa Üzmez, Mustafa Canbay, Osman Marasalı, Bayram Taşkın, Sadin Şahin, Şahin Doğan, Mehmet Emin Yaman, Zeki Taşkıran, Mehmet Selim Sözen, Alaaddin Helvacı, Osman Yşaar, Ali Emre, Abuzer Gündoğar ve Niyazi Çetinkaya seçildiler.

(BK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title