Haberler

Kütahya: Gediz'de Su Faturaları Artık Otomatik Talimatla da Ödenecek

- Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Belediye Tarafından Abonelere Gönderilen Su Faturalarına Otomatik Ödeme Kolaylığı Getirildi. Gediz Belediyesi ile Türkiye İş Bankası Gediz Şubesi Arasında Yapılan Anlaşma ile İlçede Bulunan 12 Bin Su Abonesinin, Adreslerine Gönderilen Su Faturalarını Otomatik Olarak Ödeyebileceği Bildirildi.

- Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, belediye tarafından abonelere gönderilen su faturalarına otomatik ödeme kolaylığı getirildi. Gediz Belediyesi ile Türkiye İş Bankası Gediz Şubesi arasında yapılan anlaşma ile ilçede bulunan 12 bin su abonesinin, adreslerine gönderilen su faturalarını otomatik olarak ödeyebileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İş Bankası Gediz Şube Müdürü Erol Uslu ve Şef Cavit Başer ile yapılan anlaşma sonunda banka şubesine otomatik ödeme talimatı veren her abonenin; kuyruk beklemeden, zaman kaybı olmadan, hatta evinden bile çıkmadan su faturalarını ödeyebileceğini söyledi.

Belediye binasında yapılan anlaşmada bir konuşma yapan Başkan Mehmed Ali Saraoğlu, "Gediz Belediyesi ve Türkiye İş Bankası arasında yapılan sözleşme ile, vatandaşlarımız için su faturalarını ödemede kolaylık getiriyoruz. Zaman ve iş gücü kaybını önleyen, unutulan ve iş yoğunluğundan ödenemeyen faturaların ödenmesinde kolaylık sağlayacak sistem, doğacak gecikme cezalarının da önüne geçmiş olacak. Verilecek talimat ile gerçekleşecek ödemeler için vatandaşlarımızdan hiçbir ek bir ücret talep edilmeyecek" dedi.

Su faturalarının otomatik talimatla ödenme uygulamasının Gediz'de ilk defa gerçekleştirildiğini belirten Başkan Saraoğlu, TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı'nın, devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesine, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılmasına, başarılı uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunulmasına yönelik girişimlerini ciddiyetle dikkate aldıklarını kaydetti. Gayretli çalışmaların sonunda Gediz Belediyesi'nin kent bilgi sistemi alt yapısının oluştuğunu ifade eden Başkan Saraoğlu, otomatik talimatla su faturalarının ödenmesi projesinin bu çerçevede hayata geçirildiğini bildirdi.

Diğer taraftan, Dörtdeğirmen ve Pınarbaşı köylerindeki su kaynaklarını yeniden güçlendireceklerini açıklayan Başkan Saraoğlu, bu proje için 1 milyon YTL bütçe ayırdıklarını, belediyenin çağdaş hizmetlerin öncülüğünü yapmaya ve halka her hizmetin en iyisini sunmaya gayretle devam edeceğini söyledi.

(MA-EFE-EŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title