Haberler

Kürt Hükümeti: İsrail Bize Yarardan Çok Zarar Getirir

Erbil - (Dha-özel) Kuzey Irak'taki Irak Kürdistan Demokrat Partisi Lideri ve 'Kürdistan Bölge Başkanı' Mesut Barzani'nin Divan Başkanı Dr. Fuat Hüseyin, "İsrail ile İş Yapmak Bize Zarar Verir" Diyerek Bbc'nin Kürt Güvenlik Kuvvetlerinin İsrailli Uzmanlarca Yetiştirildiğini Öne Süren Haberini 'Man...

ERBİL - (DHA-ÖZEL) Kuzey Irak`taki Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve `Kürdistan Bölge Başkanı` Mesut Barzani`nin divan başkanı Dr. Fuat Hüseyin, ¨İsrail ile iş yapmak bize zarar verir¨ diyerek BBC`nin Kürt güvenlik kuvvetlerinin İsrailli uzmanlarca yetiştirildiğini öne süren haberini `mantığa aykırı olarak` tanımladı.

DHA`nın sorularını yanıtlayan bölgesel Kürdistan Bölge Başkanlığı`nın Divan Başkanı Dr. Fuat Hüseyin, kendi asker ve polislerini yetiştirecek uzman kadrolarının bulunduğunu söyleyerek bu amaçla yabancı eğitmenlere ihtiyaçları olmadığını savundu. Hüseyin, yabancı uzman ihtiyaçları olması halinde müttefikleri konumunda bulunan ABD`den yardım almalarının hem daha kolay hem de daha mantıklı olacağını belirtti. Mesut Barzani`nin divan başkanı olan Hüseyin: ¨Bir şey kazanalım diye yüz şey kaybetmek akıllıca değildir. Biz iddiaları reddediyor ve bizim bölgemizde İsrailli eğitmenler olmadığını söylüyoruz¨ dedi.

IRAK`TA İSRAİL VATANDAŞLARI OLABİLİR

Hüseyin, Irak`ta birçok yabancı şirkertin çalıştığını ve bu şirketlerin bünyesinde bazı İsrail asıllıların da olabileceği ihtimalini gözardı edemiyor: ¨Bizim bölgemizde bulunan şirketlerin yüzde 90`ı Türk. Gerek Türk şirketleri gerekse diğer yabancı şirketlere ruhsat verdiğimizde çalışanlarına dinlerini ve asıllarını sormuyoruz. Dolayısıyla bu insanlar arasında pekala çift pasaportlu İsrail vatandaşları veya Yahudi asıllılar olabilir. Bu durum bizim için olduğu kadar Irak`ın geri kalanı için de geçerlidir¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title