Haberler

Kurs Kitabındaki "Ampul" Tesadüfmüş

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ülke Genelinde 15 Gün Süreyle Tüm Öğretmenlere Uygulanan "İntel Öğretmen Programı Temel Kursu"na Yönelik Olarak Hatırlattırılan Kitapta, AKP'nin Logosu Ampulün Yer Almasını, "Tesadüf" Olarak Açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ülke genelinde 15 gün süreyle tüm öğretmenlere uygulanan "İntel Öğretmen Programı Temel Kursu"na yönelik olarak hatırlattırılan kitapta, AKP'nin logosu ampulün yer almasını, "tesadüf" olarak açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün öğretmenlere uygulanan İntel Eğitim Programı Temel Kursu kitabındaki "ampul" amblemine yer verilmesine ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. İntel Eğitim Programının, 1999 yılında Amerika'da geliştirilmiş bir eğitim programı olduğunu belirten Bakan Çelik, halen 35 ülkede uygulandığını kaydetti. Programı uygulayan ülkelerin, programı kendi dillerine çevirip ülke müfredatına uygun hale getirdikten sonra eğitim sistemine destek amacıyla öğretmenlere aktardığını kaydeden Bakan Çelik, "ampul" amblemi konusunda ise şunları söyledi:

"Program üzerinde tüm ülkelerde gerçekleştirilen yerelleştirme çalışmalarında, orijinal kitapta mevcut olan, tüm programlar, uygulamalar, grafikler ve resimler, orijinal kitaba sadık kalacak şekilde belli bir standart dahilinde yapılmaktadır. Dolayısıyla İntel Öğretmen Programı kitaplarında kullanılan semboller programın uygulandığı tüm ülkelerde aynı şekilde kullanılmakta olup, bu ülkelerdeki logolarla benzeşmesi tamamıyla bir rastlantı sonucudur. Sözkonusu simge İntel Öğretmen Programı kitabında "not, ipucu veya uyarı" anlamında kullanılmakta olup bu konuda gerekli açıklama kitabın başında verilmektedir." (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title