Haberler

"Küresel Ortaklığın Geleceğini Örmek" Konferansı

Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Eğitim politikaları, bir ülkenin eğitim sisteminin gelecekte nasıl şekilleneceğinin ve o ülkede eğitim ile ilgili neler yapılması gerektiğinin belirlenmesi için önemlidir" "Türkiye, eğitim için küresel ortaklığa tam desteğini vermeye hazırdır"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Eğitim politikaları, bir ülkenin eğitim sisteminin gelecekte nasıl şekilleneceğinin ve o ülkede eğitim ile ilgili neler yapılması gerektiğinin belirlenmesi için önemlidir. Türkiye, eğitim için küresel ortaklığa tam desteğini vermeye hazırdır" dedi.

Avcı, Uluslararası Eğitim İçin Avrupa Birliği'nce 25'incisi bu yıl İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Küresel Ortaklığın Geleceğini Örmek" temalı konferansa katıldı.

Organizasyonun Türkiye'de yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Avcı, Avrupa'yı Asya'ya bağlayan zengin tarih ve kültür mirasına sahip İstanbul'a konferans için yurt dışından gelen misafirlere "hoş geldiniz" dedi.

Avcı, misafirlerin bu etkinlikle Türkiye'nin yükseköğreniminin yanı sıra Türk kültürünü de yakından tanımalarını dileyerek, misafirlerin kampüs ziyaretleriyle Türk yükseköğretimine yapılan hizmetleri yakından görme imkanı bulduklarını dile getirdi.

Son 10 yılda ülkede artan üniversite sayısıyla birlikte üniversite mezunlarının oranının da yükseldiğini aktaran Avcı, mezunların, giderek daha da küreselleşen ekonomi içinde başarılı olabilmeleri ve uluslararası alanda rekabet edebilmeleri için üniversitelerin de uluslararası alanda rekabet edebilme kapasitesine sahip olması gerektiğini, bu nedenle üniversitelerin uluslararasılaşmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Avcı, üniversitelerin farklı kültürlere, farklı inançlara, insan haklarına saygılı, ön yargısız, iletişime açık, özgür ve bilimsel düşünen mezunlar yetiştirmesi, araştırma ve geliştirme için gerekli olanakları sunması gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bunun için de üniversitelerimiz, uluslararası etkileşime, rekabete ve değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verecek niteliklere sahip olmalıdır. Eğitim politikaları, bir ülkenin eğitim sisteminin gelecekte nasıl şekilleneceğinin ve o ülkede eğitim ile ilgili neler yapılması gerektiğinin belirlenmesi için önemlidir. Türkiye, eğitim için küresel ortaklığa tam desteğini vermeye hazırdır. Burada bir kez daha yükseköğretim sistemlerinin kendilerine özgü farklılıkları korunarak birbirleriyle karşılaştırılabilir."

Avcı, konferansın, deneyimlerin paylaşıldığı bir ortam sağlaması, alanda yeni gelişmelere ve ortaklıklara yol açması dilekleriyle sözlerine son verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise uluslararası bir eğitim konferansının Türkiye'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklara hitaben "hoş geldiniz" konuşması yaptı.

Çetinsaya, konferansın eğitim camiası için yararlı olması temennisinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title