Haberler

Küresel Isınma Konya'da Ele Alınacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de İlk Kez Yerli ve Yabancı Çok Sayıda Bilim Adamının Katılımıyla Konya'da Yapılacak "Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri" Konulu Uluslararası Konferansın Önlemler Alınmasına Katkı Sağlayacağını Söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de ilk kez yerli ve yabancı çok sayıda bilim adamının katılımıyla Konya'da yapılacak "Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri" konulu uluslararası konferansın önlemler alınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü Ahmet Sorgun, Proje Danışmanı Ahmet Diken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur ve daire müdürlerinin katılımıyla Dedeman Hotelinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 18-20 Ekim tarihleri arasında 119 bilim adamının katılımıyla yapılacak "Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri" konulu konferans hakkında bilgi verdi. Küresel ısınmanın insanlığı tehdit eder boyutlara ulaştığını

belirten Başkan Akyürek, dünyanın geldiği noktadan endişe duyduğunu ifade etti. Türkiye'de bu konuda aylardır çeşitli görüşlerin ortaya atıldığını, ancak ilk kez kapsamlı bir şekilde ele alınacağını kaydeden Başkan Akyürek, toplantının tahıl ambarı Konya'da yapılmasının da anlamlı olduğunu dile getirdi.

Konya'da birkaç yıldır tasarruf amaçlı çalışmalar yapıldığını ve bunda başarılı olunduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "KOSKİ olarak Konya'da su tasarrufu konusunda çalışma yaptık. 500'e yakın kaçak su kuyusunu kapattık. Bunun jeolojik yapıya önemli katkısı oldu. 2007 yılında abone sayımız yüzde 20 artmasına karşın su tüketiminde azalma görüldü. Şimdi de iklim değişikliğinin etkilerini gündemde tutmak, neler yapılabileceğini konuşmak ve çözüm üretmek amacıyla Konya'da uluslararası konferans düzenliyoruz.

İnsanlığın, dünyanın geleceği için büyük önem taşıyan bu konuyu masaya yatıracağız, her yönüyle ele alacağız" dedi.

Uluslararası konferansa Türkiye, ABD, Rusya, Danimarka, Avusturya ve Azerbaycan'dan toplam 119 bilim adamı ve uzmanın katılacağını, 3 oturumda yapılacak konferansta 66 bildirinin sunulacağını bildiren Başkan Akyürek, konferansın Konya'nın 50 yıllık su vizyonu içinde yapılacak çalışmalara hazırlık oluşturacağını anlattı.

(İP-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title