Haberler

Küresel Isınma İçin 25 Bin Kilometre Pedal Çevirecekler

Küresel Isınmaya Karşı Eylem İçin 25 Bin Kilometre Pedal Çevirerek Avustralya'nın Sidney Kentine Gitmek Üzere İstanbul'dan Yola Çıkan Gizem Altın ve ABD'li Eşi Bryan Nance, Samsun'a Ulaştı.

Küresel ısınmaya karşı eylem için 25 bin kilometre pedal çevirerek Avustralya'nın Sidney kentine gitmek üzere İstanbul'dan yola çıkan Gizem Altın ve ABD'li eşi Bryan Nance, Samsun'a ulaştı.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) küresel ısınmayla mücadele projelerinden olan ''BisikleTEMA'' çerçevesinde biri ABD'li iki bisikletçi, 25 bin kilometre pedal çevirerek Avustralya'nın Sidney kentine ulaşmak üzere 9 Mart 2008 tarihinde İstanbul'dan yola çıktı. Bugün Samsun'a ulaşan Gizem Altın ve ABD'li eşi Bryan Nance, Samsun Sahil Yolu Sevgi Kafe önünde basın açıklaması yaptılar. Avrupa'dan yola çıkarak, Asya'ya geçtikten sonra Avustralya'ya kadar pedal çevireceklerini söyleyen Gizem Altın, "Motorlu taşıtlar küresel ısınmanın yaklaşık yüzde 25'ine sebep olmakta. Küresel ısınmanın sebebi insani faaliyetler, bizim tüketim ve yaşam alışkanlıklarımız. Bunları değiştirmediğimiz sürece de küresel ısınmanın yavaşlaması ya da durması söz konusu değil. Yapacağımız çok küçük şeyler, yani daha az arabaya binmek ve kısa mesafelerde bisiklete binmek" dedi.

Çift, Samsun'da bisikletli vatandaşlar ve motosikletli zabıta ekipleri tarafından uğurlandı. Deniz geçişleri dışında 25 bin kilometrelik turda 15 ülkeyi gezecek olan çift, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Türkmenistan'a geçecek. Tarihi İpek Yolu'nu bisikletle geçecek olan çift, Çin'den güneye inip Güneydoğu Asya üzerinden Avustralya'ya geçerek turlarını Sidney'de tamamlayacak. Gizem Altın ve ABD'li eşinin 2009 yılının Temmuz ayında Türkiye'ye geri döneceği öğrenildi.

(SAM-MAY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title