Haberler

Künib Iv. Olağan Kongresi Ankara'da Yapılacak

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), IV. Olağan Kongresi’ni 29 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirecek.

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), IV. Olağan Kongresi'ni 29 Mayıs 2014 tarihinde Ankara'da gerçekleştirecek. 1. Olağan Kongresi'ni Ardahan'da, II. Olağan Kongresi'ni Gürcistan'ın Batum şehrinde, III. Olağan Kongresi'ni ise Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de yapan KÜNİB'in Ankara'da düzenleyeceği IV. Olağan Kongresinin teması, "Kafkasya'nın Geleceğinde Enerjinin Rolü: Bölge Ülkeleri Dayanışması" olacak.

KONGREYİ YURTİÇİ VE YURTDIŞINDAN ÜST DÜZEY İSİMLER KATILACAK

KÜNİB'in, Başbakanlık TİKA Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Hazar Strateji Enstitüsü, Ankara Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nin katkılarıyla organize ettiği kongreyi Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Emrullah İşler, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölge ülkelerinin enerji bakanları, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Kemal Abdulla, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Resulzade, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda devlet adamı, bürokrat ve üniversite rektörü, enstitü başkanı ile basın-yayın kuruluşu temsilcisi teşrif edecek.

KONGRE ARİFESİNDE ÇALIŞTAY TOPLANTILARI YAPILACAK

Kongre öncesi oluşturulacak yuvarlak masa toplantılarında 14 ülkeden 67 üniversite rektörü, sosyal, fen ve sağlık bilimleri alanlarında bölgenin ve bölge üniversitelerinin işbirliği imkanlarını konuşacak.

BÖLGENİN ENERJİ KONUSU ULUSLARARASI PLATFORMDA TARTIŞILACAK

29 Mayıs 2014 tarihinde açış konuşmalarıyla başlayacak olan kongrede KÜNİB 2014 Edebiyat Ödülü ve KÜNİB'e yeni katılan üniversitelerin imza törenleri yapılacak.

Öte yandan kongrede Hazar Forumu ile birlikte "Küreselleşen Dünyada Enerjinin Rolü: Kafkasya Örneği" başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Kongrede Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan gibi bölge ülkelerinden gelen bakanlar ve rektörler bölgenin enerji stratejilerini masaya yatıracak. Böylelikle enerji terminali haline dönüşen ülkemizin enerji konusunu, üniversiteler düzeyinde ve uluslararası bir platformda tartışmanın önemi ortaya konacak.

"TOPLUM-BİREY İLİŞKİSİNDE EDEBİYATIN İŞLEVİ" KONUŞULACAK

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Osman Horata moderatörlüğünde "Toplum-Birey İlişkisinde Edebiyatın İşlevi" başlığı altında ikinci bir panel düzenlenecek. Panelde T.C Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Kemal Abdulla ve Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Resulzade birer sunum gerçekleştirecek.

PROGRAM SONUNDA SONUÇ BİLDİRGESİ VE ÇALIŞTAY RAPORLARI OKUNACAK

Program sonunda TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, YTB Başkanı Kudret Bülbül, HASEN Genel Sekreteri Haldun Yavaş, Samstkhe-Javakheti Üniversitesi Rektörü Merab Beridze ve Tebriz Üniversitesi Rektörü Mohammadreza Pourmohammadı'nin de katılacağı değerlendirme oturumu yapılacak. Değerlendirme oturumunun sonunda sonuç bildirgesi ve çalıştay raporları okunacak. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Kafkasya Ardahan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title