Haberler

Yaylı Sazlar Elele Verdi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nad Görev Yapan Keman, Viyola ve Viyolensel Sanatçılarından Oluşan "Ankyra Quartet" 17 Ocak'ta Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde Oda Müziği Konseri ile İzleyici Karşısına Çıkacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nad görev yapan keman, viyola ve viyolensel sanatçılarından oluşan “Ankyra Quartet” 17 Ocak’ta Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde Oda Müziği konseri ile izleyici karşısına çıkacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni  Orkestrası (CSO) bünyesinde yaylı sazlarda görev yapan dört sanatçı, başkent  Ankara’nın eski ismini verdikleri “Ankyra Quartet” topluluğunda elele verdi.  Sanatçılar, 17 Ocakta Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde verecekleri oda müziği  konseri ile seyirci karşısına çıkacak. CSO viyola sanatçılarından Murat Cangal, keman sanatçıları Özgecan Günöz  ve Nihat Ağdaç ile viyolonsel sanatçısı Onur Şenler’den oluşan dörtlü, KKTC’de  düzenlenen Bellapais Uluslararası Bahar Festivali ve Ankara’daki konserlerinin  ardından yeni bir konserle seyirciyi selamlamaya hazırlanıyor. Konserde, dörtlü tarafından, Şostakoviç’in “Quartet No: 3”, Puccini’nin  “Crisantemi” ve Dvorak’ın “American Quartet No: 12” adlı yapıtları  seslendirilecek. Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nin ev sahipliği yapacağı konser,  saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

         Klasik müzik yelpazesi

“Ankyra Quartet” üyelerinden keman sanatçısı Özgecan Günöz,  dörtlünün müzik çalışmalarına ilişkin bilgi verirken, oda müziğini çok  seven sanatçılar olarak biraraya geldiklerini ve bu alandaki bir boşluğu  doldurmaya çalıştıklarını söyledi.  Dörtlü olarak oda müziği yapmanın çok zevkli olduğunu dile getiren sanatçı, “Bizim gözlemlerimize göre oda müziği alanında özellikle Ankara’da bir  eksiklik var. Hem sevdiğimiz işi yapmak, hem de bu eksikliği gidermek için bir  araya geldik” dedi. 

Biletler satıldı

Murat Cangal, “Bu konserimizin biletleri de daha konsere birkaç gün olmasına rağmen büyük ölçüde satıldı. Bu ilginin katlanarak artacağına inanıyoruz” sözleriyle müzikseverlerden gördükleri  ilgiye teşekkür etti.

Türk besteciler, oda  müziği eseri yazsın

DÖRTLÜNÜN üyelerinden Murat Cangal da Türk bestecilerinin eserlerini  seslendirmek istemelerine rağmen oda müziği için yazılmış çok fazla yerli eser  bulunmamasından yakındı. Halen bu alanda yıllar önce yazılmış aynı eserlerin seslendirildiğini  anlatan başarılı sanatçı, “Yeni besteler olsa bizim de alternatifimiz artacak.  Özellikle Türk bestecilerinin oda müziği alanında eserler vermesini bekliyoruz.  Yerli eserlere de repertuvarımızda yer vererek özellikle gençlerle buluşmak en  büyük amacımız” dedi.  

Ankara seyircisi oda müziğini çok seviyor

VİYOLONSEL sanatçısı Onur Şenler de Türkiye’de müzik alanında bütün  yapılanların sadece İstanbul’da olduğunun düşünüldüğünü, ancak Ankara’da da çok  önemli etkinliklere imza atıldığını belirtti.

En büyük hedef

 İstanbul’da oda müziği alanında dörtlülerin olduğunu ve bu sanatçıların  verdiği konserlerin ilgi gördüğünü ifade eden Onur Şenler, “Ankara’nın da bu alanda  bir dörtlüye ihtiyacı olduğunu düşünerek yola çıktık. Gördüğümüz ilgiden de bunda  yanılmadığımızı anladık” dedi.

 Keman sanatçısı Nihat Ağdaç ise bundan sonraki en büyük hedeflerinin  yurdun değişik yerlerinde verecekleri konserlerle seyirci karşısına çıkmak  olduğunu söyledi. Ağdaç Ankara seyircisinin oda müziğini sevdiğini, bundan sonra  Türkiye’nin değişik yerlerinde, özellikle üniversite gençliğiyle buluşmayı  istediklerini dile getirdi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title