Haberler

Tuluyhan Uğurlu'dan İstiklal Marşı ve Çanakkale Konserleri

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, İstanbul, Manisa ve Kayseri'de, İstiklal Marşı'nın kabulü, Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Savaşı etkinliklerinde Akif ve Çanakkale savaşını anlatan eserlerini seslendirecek.

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, İstanbul, Manisa ve Kayseri'de, İstiklal Marşı'nın kabulü, Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Savaşı etkinliklerinde Akif ve Çanakkale savaşını anlatan eserlerini seslendirecek.

Uğurlu, bu kapsamdaki ilk konserini 10 Mart akşamı Manisa Celal Bayar Üniversitesinde verecek. "Bir Anadolu Kahramanı: Mehmet Akif Ersoy" isimli eser, üniversitenin Mehmet Akif Anma programı kapsamında seslendirilecek.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif konserleri, 12 Mart Cumartesi İstanbul Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konser ücretsiz izlenebilecek.

Tuluyhan Uğurlu, 20 Mart'ta Kayseri Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde ise Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı için yazdığı "Çanakkale Mektupları" isimli eserle Kayserili sanatseverlerle buluşacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği konserde seslendirilecek eserde savaş, asker ve subayların yazdıkları mektuplarla anlatılacak ve savaş türküleriyle ayrı bir derinlik kazanacak.

Tüm konserlerini İstiklal Marşı doğaçlamalarıyla bitiren Tuluyhan Uğurlu, "İstiklal Marşımız sözü ve müziğiyle, ruhumuzu yansıtan bir Anadolu destanının doruk noktasında durur. Mehmet Akif, dünyada eşi benzeri olmayan bir vatansever ve yazdıkları ile toplumu derinden etkilemiş, Kurtuluş Savaşı ruhunu dünden, yarınlara taşıyan bir Anadolu kahramanıdır. O kelimelerin gücü ile bizi birbirimize kenetler. Zeki Üngör ise daha ilk notalarında tüylerimizi diken diken eden müziğiyle milli marşımızın gücünü daha da yukarılara taşır. İşte bu ruh bizi ayakta tutan ruhtur. Bu nedenle konserlerimi İstiklal Marşı doğaçlamalarıyla bitirmek benim için önemlidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Akif Ersoy Tuluyhan Uğurlu Çanakkale Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title