Haberler

New York'un Sembolik Etkinliği "Tatil Treni"ne Yoğun İlgi

Güncelleme:

ABD'nin New York kentindeki ünlü Grand Central tren istasyonunda açılan geleneksel tatil treni sergisini her gün yaklaşık bin kişi ziyaret ediyor.

BİLGİN ŞAŞMAZ - ABD'nin New York kentindeki ünlü Grand Central tren istasyonunda açılan geleneksel tatil treni sergisini her gün yaklaşık bin kişi ziyaret ediyor.

Manhattan minyatürü üzerine kurulan ünlü tren maketi sergisi, bu yıl 12. kez meraklıları ile buluşuyor. Çocuklar kadar yetişkin demiryolu meraklılarının da ilgisini çeken sergide yer alan tam fonksiyonlu minyatür trenler, iki farklı katmandaki 8 demir yolu güzergahı üzerinde hareket ediyor.

New York'ta hizmet veren Metro North ve Long Island tren işletmeleri ile metroyu temsil eden trenler kadar minyatürün diğer parçaları da detaylarıyla dikkat çekiyor. Maket içinde yer alan hobi dükkanının vitrinindeki hareketli tren maketi, berber dükkanı, tren bekleyen yolcular ve demir yolu işçileri serginin en özel bölümlerini oluşturuyor. Sergide ünlü film karakteri King Kong'un Empire State binasına tırmanma sahnesi de canlandırılıyor.

Manhattan'ın sembol binalarının yer aldığı minyatür, Amerikalılar kadar turistlerden de yoğun ilgi görüyor.

New York'un sembolik etkinliklerinden kabul edilen ücretsiz sergi 23 Şubat'a kadar açık kalacak. - New York

Kaynak: AA / Kültür Sanat

New York Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title