Haberler

Kırmızı Periler, Beyaza Büründü

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2012 yılında Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Narman Peribacaları kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe büründü.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2012 yılında Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Narman Peribacaları kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe büründü.

Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında gösterilen Narman Peribacaları'nın tanıtımı için yürütülen çalışmalar sayesinde bölge doğa fotoğrafçılarının da büyük ilgisini çekmeye başladı.

İlçe Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peri bacalarının tanıtımının yanı sıra dünya mirasında kalıcı olmak için yürütülen çalışmaların önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Peribacalarının her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu belirten İşleyen, şöyle konuştu:

"Peribacaları ülkemizin ender görülen güzellikleri arasında bir yer. Bu mevsimde kırmızıyla beyazın buluşmasında ise ortaya farklı bir manzara çıktı. Kırmızı perilerin beyaz gelinliğini giyindiği bu aylarda özelikle şehre kış turizmi için gelen misafirlerin burayı görmesini çok istiyoruz. Bu nedenle tur operatörleri ve otel işletmecileri kayak için Palandöken ve Konaklı'ya gelen turistleri buraya getirmesini istiyoruz. Erzurum'un öne çıkan tek değeri kış ve kayak buz sporları. Kış sporlarıyla turizm köprüsü kurulursa hem ilçe hem Erzurum hem de ülkemiz kazanır. Peribacalarının Erzurum'un bir misafir odası gibi algılanmasını ve her gelen turisti burada ağırlamak istiyoruz. Peribacalarını ziyarete gelen turistlerin ağırlanabilmesi için Venedik mimarisini andıran butik otel yaptırıyoruz."

İşleyen, peribacalarına gelen turist sayısını artırmak için yatırımcıları da büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Belediyenin imkanlarıyla bir butik oteli yaptırıldığını anımsatan İşleyen, "İstanbul Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA tarafından yapılan tanıtım çalışmaları ve belediyenin yaptığı girişimler bir noktada yeterli olmuyor. Gerek İTÜ olsun, gerekse Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA olsun gerçekten önemli çalışmalara imza attı. Yatırımcılar eğer bölgeye gelirse her türlü desteği sağlamaya hazırız. Yoğun kış şartlarına rağmen bölgeye doğa fotoğrafçıları ve turistler geliyor. Fakat onları ağırlayacak otel yok. Bu nedenle yatırımcılarımız buraya gelmeli bu potansiyeli görmeli" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Yücel Türkiye Erzurum Narman Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title