Haberler

"Kendisi ya da Gerçeği" Sergisi

Güncelleme:

Sergi açılışına sanat ve sosyal yaşam dünyasının tanınmış simaları katıldı.

Selahattin Aydın'ın "Kendisi ya da Gerçeği" adlı kişisel resim sergisi 12 Mart – 01 Nisan 2012 tarihleri arasında, Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi'nde, Valikonağı caddesi üzerindeki tarihi Damat Tween Mağazası'nın 6. ve 7. katlarında sanatseverlerle buluştu.

"Yıllardır belleğimize attığımız, orada biriktirdiğimiz "şeyler" zamanla harmanlanıp belli bir olgunluğa ulaştığında ortaya çıkar. Selahattin Aydın'ın resimlerindeki çocuk ve çocuğa ait imgeler yaşantısının bir parçası olan eğitimci kimliğinin bir sonucudur. Çocuk odaklı kompozisyonlarında tiyatral sahneler "an" duygusunu yansıtmakta ve çocuğun yaşamın tüm evrelerine dair verdiği ipuçlarının izlerini taşımaktadır. Doğanın içinde çocuğun güven arayışının sorgulanması yalın bir anlatımla oluşturulmuştur. Kent içindeki çocuğun ilişkilerden uzak yaşamından uzaklaşıp farklı coğrafyadaki hayvanlarla ilişkileri çok dengeli ve romantik bir ortamda verilmektedir.

Selahattin Aydın'ın resimlerinde gerçeklik tamamen kurgusaldır.

Geleneğe tamamen bağlı bir gerçeklik anlayışı hâkimdir. Yabani hayvanlarla ilişkilendirilirken çocuğun çocuk olağanlığıyla "an'a" devam etmesi resmin yüzeyinde dingin bir atmosfer yaratmaktadır. Her şeyin sıradan ve tüketilen bir hal aldığı dünyada resmin yüzeyine yayılan yabancı karakterlerin çocukların üzerinde hiçbir etki yaratmaması, her şeyin çok normal algılanması şaşırtıcıdır. Günümüz çocuğunun yaşamındaki önemli farklılıklar, ilişkilerde tedirgin ve kendi içine kapalı bireyler oluşturmaktadır. Resimlerdeki çocuk doğayla yani gerçeği ile ilişkilendirilerek aslını oluşturacağı bireyin yaşamı hakkında ipuçları sunmaktadır.

Selahattin Aydın resminin elamanlarının genelinin daha kişisel tercihlerden oluştuğunu, çevresine "aitlik" kavramını içerdiğini söylemek mümkündür. Bunlar teknik anlamda bir gerçeklik içinde resmedilse bile tavır olarak ifadeci tatlar içermektedir. Resmin üzerindeki farklı renk ve fırça darbeleri soyut elemanlar olarak resmin zengin diline katkı sağlamaktadır.

Sanatçının resimlerinde günümüz sanat ölçülerinin etkisinden uzak bir tavır izlediğini görmekteyiz. Bu tavır çağdaş sanatın moda yaklaşımlarından uzakta, daha içsel deneyimler sunmasına olanak tanımaktadır. Bu günümüzde sanatın kalıplaşmış üsluplarla değil daha bireysel tercihlerle yapılması gerektiğinin bir işaretidir. Sağlam desen ve kompozisyonları Türk resim sanatında farklı bir bakış açısı yaratacak niteliktedir."

Saim Erken, 2012, İstanbul

SELAHATTİN AYDIN Biyografi

1964 yılında Bandırma'da doğdu.

Eğitim:

1987 Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü

Kişisel Sergiler:

2012 Kendisi ya da Gerçeği, Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi, İstanbul

2010 V Sanat, İstanbul

2009 Galeri Soyut, Ankara

2006 Maltepe Sanat Merkezi, İstanbul

2004 Robinson Clup Nobilis, Belek, Antalya

2003 Artisan Sanat Galerisi, İstanbul

2003 Galeri Soyut, Ankara

2002 Seher Sanat Galerisi, İstanbul

2000 Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul

1999 Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul

1998 Galeri Anka, Ankara

1998 Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul

1997 Maltepe Sanat Galerisi, İstanbul

1996 Emlak Sanat Galerisi, İstanbul

Fuarlar:

2011 Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı, Artgalerim Nişantaşı, İstanbul

2011 Art Bosphorus Çağdaş Sanat Fuarı, Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi, İstanbul

2010 20.Tüyap Sanat Fuarı, Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi, İstanbul

2009 18. İstanbul Sanat Fuarı, Cihangir Sanat, Tüyap, İstanbul

2008 17. Tüyap İstanbul Sanat Fuarı, Maltepe Sanat Merkezi, İstanbul

2006 16. Tüyap Sanat Fuarı, Maltepe Sanat Merkezi, İstanbul

2005 15. Tüyap Sanat Fuarı, Maltepe Sanat Merkezi, İstanbul

Sanatçı yurtiçinde birçok karma sergilere ve sempozyumlara katıldı. Çalışmalarına İstanbul'da ki atölyesinde devam etmektedir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Nişantaşı İstanbul Maltepe Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title