Haberler

İznik Gölü'nde 2000 yıllık Roma dönemine ait ok bulundu

Güncelleme:

İznik Gölü'nde plaj işleten bir genç adam, temizlik yaparken Roma dönemine ait 2000 yıllık bir demir ok buldu. Ok, müze yetkililerine teslim edildi.

UNESCO'ya aday tarihi kent İznik'in her köşesinden neredeyse tarihi eser çıkıyor. İznik Gölü'nde plaj işleten genç adam, savaşta kullanılan Roma dönemine ait demir oku suyun içinde buldu. 2000 yıllık ok müze yetkililerine teslim edildi.

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı olmak üzere dört medeniyete başkentlik yapmış İznik'te yine ilginç bir olay yaşandı. İznik'e bağlı Göllüce Mahallesinde plaj işletmecisi olan Tarkan Koldaş'ın eline gölde temizlik yaparken sert bir demir takıldı. Tarihi bir ok ucu olduğu öğrenilen cisim hemen koruma altına alındı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarkan Koldaş, "Burada hizmet vermek açısından sürekli temizlik yapıyoruz. Kumla taşın arasında bu okun ucunu bulduk. Zaten İznik çok önemli tarihi bir kent. Hemen belediyeye haber verdik. Zabıta ekipleri kayıt altına aldı. Eseri müzeye teslim edeceğiz. Buradan zaten devamlı tarihi objeler çıkmaktadır" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

İznik Gölü İznik Roma Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title