Haberler

Gaziantep'teki Genç Piyanistler Elif ve Meriç, Yarışmalarda Başarı Kazanıyor

Güncelleme:

Gaziantep'te yaşayan 8 yaşındaki Elif ve 12 yaşındaki Meriç, ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldıkları derecelerle geleceğin piyanistleri olma yolunda ilerliyor. Elif, İzmir'deki Mozart International Piano Competition yarışmasında birinci olurken, Meriç ikincilik elde etti. İkili, yurt içi ve yurt dışında birçok birincilik ve ikincilik kazandı.

Gaziantep'te yaşayan 8 yaşındaki Elif ile 12 yaşındaki Meriç, ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldıkları derecelerle geleceğin piyanistleri olma yolunda ilerliyor.

Gaziantep'te yaşayan 8 yaşındaki Elif Anastasia Çavdar, 6 yaşında, piyano öğretmeni annesi Renata Popovych Çavdar'ın yönlendirmesiyle piyanoya başladı. 12 yaşındaki Meriç Demircioğlu da 7 yaşında müzik aletleri satan bir işletmede piyanonun dikkatini çekmesiyle Renata Popovych Çavdar'dan ders almaya başladı.

Piyano öğretmeni Çavdar'ın desteğiyle bu alanda kendilerini geliştirmeye başlayan öğrencilerden Elif, 6 Haziran 2023'te İzmir'de düzenlenen "Mozart International Piano Competition" yarışmasında birincilik, Meriç ise ikincilik elde etti.

Yurt içi ve yurt dışında yarışmalara katılan Elif ve Meriç, birçok birincilik ve ikincilik kazandı.

Meriç Demircioğlu, AA muhabirine, babasının müzik öğretmeni olmasından dolayı müziğe ilgi duyduğunu söyledi.

Çalışmalara devam ettiğini aktaran Demircioğlu, şunları söyledi:

"Uluslararası birçok yarışmada derecem var. Enstrümanlarla dolu bir odada piyano gözüme büyük görünmüştü. Koltuğa ilk oturduğumda ayaklarım yere değmiyordu. Yıllar içerisinde disiplinle çalışarak şu anki konumuma ulaştım. Pandemi döneminde de yapılan online yarışmalarda ülkemizde ve uluslararası yarışmalarda birçok dereceye imza attım. Yıllar geçtikçe kendi tarzımı bulmaya başladım. Sergey Rahmaninov ve Mozart idolüm oldu. Son yarışmada Sergey Rahmaninov eseriyle katıldım ve birinci oldum."

Küçük yaşlarda enstrüman çalmanın kendisi için avantaj olduğunu anlatan Demircioğlu, "İleride piyanoyla devam etmek istiyorum ve bırakmayacağım. Piyano zihnimi de çok geliştiren bir enstrüman o yüzden ileride de devam edeceğim. Arkadaşlarım ve çevremde bulunan insanlar yanımda oldular. Yarışmada derece kazandığımda sürekli beni tebrik ettiler." diye konuştu.

"Mozart gibi olmak istiyorum"

8 yaşındaki Elif Anastasia Çavdar da müziğe 6 yaşında başladığını ve hayatının geri kalanında da müzikle uğraşmaya devam edeceğini dile getirdi.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı yarı zamanlı öğrencisi Çavdar, şöyle konuştu:

"2 yıldır piyano çalıyorum ve müzikle iç içe doğdum. Çalışarak dereceler elde ettim. Piyanoyla çok büyük hedeflerim var. Bir gün Gülsin Onay ve Mozart gibi olmak istiyorum. Herkes bana destek oluyor. Piyanonun tuşlarına basmak beni mutlu etti."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gaziantep Mozart İzmir Meriç Sanat Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title