Haberler

Kültür Evi'nde Ziyaretçi Yoğunluğu

Menteşe ilçesinde bulunan Kültür Evi 2015 yılının 7 aylık döneminde 135 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Menteşe ilçesinde bulunan Kültür Evi 2015 yılının 7 aylık döneminde 135 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Yapımı 1800'lü yıllara dayanan ve dönemin Rum ustalarından Kostanti oğlu Filvari'nin baş ustalığında tamamlanan tarihi Kültür Evi şimdilerde kültür turizmine hizmet ediyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Menteşe'nin tarih ve kültür kenti olduğunu belirterek, "Turizm sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Menteşe Belediyesi olarak kültür turizmi ile bu farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz. İlçemize gelen ziyaretçiler, tarihi yapılarımızda adeta zaman içerisinde yolculuk yapıyorlar" dedi.

Gümüş tarihi yapının 1999 yılında Muğla Belediyesi tarafından kamulaştırılıp restore edildiğini hatırlatarak, "Menteşe ilçemizde kültür turizmi konusunda önemli bir potansiyele sahibiz. İlçemiz Kültür varlıkları açısından çok zengin bir kent. Kent merkezi, sivil mimarinin en güzel örneklerini bünyesinde barındırıyor. Tarihi Kültür Evi'de bu yapılarımızdan bir tanesi" diye konuştu.

"135 bin yerli ve yabancı ziyaretçi"

Tarihi Kültür Evi'nin her gün yüzlerce ziyaretçisini ağırladığını vurgulayan Gümüş, mekan içerisinde ziyaretçilere yöresel lezzetlerin de sunulduğunu dile getirdi. Başkan Gümüş, 7 aylık dönemde 135 bin yerli ve yabancı turistin Kültür Evi'ni ziyaret ettiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Geçmişteki değerlerimizi geleceğe taşımamız gerekiyor. Kimliğimizi koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak çok önemli. Restore edilerek işlevsellik kazanan Kültür Evimize gelen ziyaretçiler hem tarihi evimizi geziyor hem de yöresel lezzetlerimizi tadabiliyorlar. Tarihi yapıyı gezdiğiniz zaman o dönemde burada yaşamış Şerefliler Ailesinin ve dönemin anılarına şahit oluyor, adeta zamanda yolculuk yapıyorsunuz. Gerek ülkemizin gerekse dünyanın birçok yerinden gelen ziyaretçilerin buradan mutlu ayrılmaları bizleri de ayrıca sevindiriyor."

Kültür Turizminde farkındalık yaratmayı ve bölgeye gelen ziyaretçi sayısını artırmayı amaçladıklarını belirten Gümüş, kentin var olan değerlerini gelecek kuşaklara aktararak tanıtımını sağlamanın ve turizm potansiyellerini istenen noktaya getirmenin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Tur rehberlerinin eşliğinde Kültür Evini gezen 25 kişilik turist kafilesi tarihi eve hayran kalırken, ev içerisindeki tarihi eserleri de dikkatle inceledi.

Kaynak: AA / Yerel

Bahattin Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title