Haberler

Küçük Kızım Ölümünde İhmal mi Var?

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da dün annesi ile birlikte kızakta kayarken dere yatağına düşmesi sonucunda kafasını buz kütlesine vurup kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden küçük Elif'in ölümünde ihmal olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre kaza dün öğle saatlerinde kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın 2. Oteller Bölgesi'nde meydana geldi. Sömestr tatilinde Uludağ'a ailesiyle kayak yapmaya giden 7 yaşındaki kız, annesiyle beraber bindiği kar kızağından düşerek kafasını buz kütlesine vurması sonucunda hayatını kaybetti. Yalova'dan sömestr tatili için Uludağ’a gelen Ceyda Uymuşlar ile 7 yaşındaki kızı Elif Uymuşlar, dün öğle saatlerinde kayak pistine inerek kızak kiraladı. İddiaya göre, Uludağ 2. Oteller Bölgesi kayak pistinde anne-kız aynı kızakla kaydıkları sırada dengelerini kaybederek kızaktan düştü. Dere yatağına düşerek başını buz kütlesine çarpan küçük Elif ağır yaralandı. Yaralanan anne-kız, ambulans helikopterle Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Elif kurtarılamazken, başından ve ayağından yaralanan anne Ceyda Uymuşlar ise tedavi edilip taburcu edildi. Küçük kızın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından babasına teslim edildi.

KÜÇÜK KIZIN ÖLDÜĞÜ KAYAK PİSTİ KAPATILDI

Öte yandan küçük kızın hayatını kaybettiği ve annesinin yaralandığı kayak pisti Teleferik İşletmesi tarafından çalıştırıldığı iddia edildi.Dün yaşanan kazanın ardından pistte kayak yapılması yasaklandı. Uludağ'daki bir kayak işletmecisi Nusret Santur, '' Uludağ'da yaşamak istemediğimiz bir olay meydana geldi. Umarız ki tekrardan böyle talihsiz bir olay yaşanmaz. Burada ihmalsizlik olduğunu düşünüyorum. Güvenlik önlemlerinin alınmaması, bariyer ve filenin çekilmemesi ve kaçak kızak verlimesi faciaya sebep oldu. Bizimde karşıda kızak pistimiz var. 10 senedir bu işi yapıyoruz ve gerekli güvenlik önlemlerini alıyoruz. Burası jandarma tarafından denetleniyor. Fakat jandarmanın olmadı saatlerde kaçak kızak veriyorlar.Kaçak kızak kiraya vermenin bedeli de bu oldu. '' diye konuştu.

Orhan sarı; "Oraya teleferik kurduktan sonra kızaklarda kuruldu. İnen müşteride yakın olduğu için orasını tercih ediyor. Ama orada önlem alınmadığını bilmiyorlar. Kafasına göre kiraya veriyor. Biz 10 seneden beri buradayız ve devam denetleniyor. Orada her hangi bir personel görmedik. Parasını alıp, kafasına göre gönderiyor. Biz de bu işi yapıyoruz ve her zaman aileye uyarıyoruz."

Çocuğun ailesine verilmiş. Kimse görmemiş. Aşağıda dere yatağı ve oraya uçmuşlar. Orada hiçbir önlem olmadığını görüyoruz. Böyle bir şey olmaz. Herkes kendi kafasına göre iş yapıyor

HABER: AHMET FARUK ÇABUK  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalova Uludağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title