Haberler

Küçük Kadir'e Ücretsiz Göz Ameliyatı

Adana'da Annesi Tarafından Terk Edilen, Babası da İşsiz Olduğu İçin Babaannesinin Bakmak Zorunda Kaldığı 6 Yaşındaki Kadir Yarbay'ın Her 2 Gözündeki Şaşılık, Özel Çukurova Göz Hastanesi'nde Ücretsiz Yapılan Ameliyatla Tedavi Edildi.

Adana'da annesi tarafından terk edilen, babası da işsiz olduğu için babaannesinin bakmak zorunda kaldığı 6 yaşındaki Kadir Yarbay'ın her 2 gözündeki şaşılık, Özel Çukurova Göz Hastanesi'nde ücretsiz yapılan ameliyatla tedavi edildi.

Edinilen bilgiye göre, 2 yaşından buyana Emek Mahallesi'ndeki babaannesi Fevziye Yarbay'ın (72) yanında kalan Kadir Yarbay'ın her 2 gözünde de şaşılık olduğu anlaşıldı. Ancak 300 YTL emekli maaşıyla güçlükle geçindiği için Kadir'i ameliyat ettiremeyen Yarbay, komşularının tavsiyesiyle torununu Özel Çukurova Göz Hastanesi'ne götürdü.

Hastane yetkililerine, maddi durumunun iyi olmadığını anlatan Yarbay, "Hastane yetkilileri torunuma sahip çıktı. Muayene, tetkik ve tahlillerin yanı sıra ameliyat parası almadılar. Torunum sağlığına kavuştu. Allah hastane sahibinden ve çalışanlarından razı olsun" dedi.

Kadir Yarbay'ın ameliyatla gözlerindeki şaşılığın giderildiğini belirten Özel Çukurova Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Halil Aksu, "Hasta bize geldiğinde her 2 gözünde de şaşılık vardı. Ameliyatla gözlerindeki şaşılık giderildi. Maddi durumları iyi olmadığını öğrenince para talep etmedik. Her zaman olduğu sahipsiz insanlara da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

(MK-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title