Haberler

Kriptopara – Düzenleme Haberleriyle Düşüşler Sürüyor

– Yayınlanan yeni bir raporda, Birleşik Krallık genelinde kripto para birimlerine ilişkin oluşturulması beklenen yeni düzenlemelerin, "ülkenin fintech merkezi unvanına zarar verebileceği"ne ilişkin uyarılar yapılmasının ardından, piyasadaki düşüş sürüyor.

– Yayınlanan yeni bir raporda, Birleşik Krallık genelinde kripto para birimlerine ilişkin oluşturulması beklenen yeni düzenlemelerin, "ülkenin fintech merkezi unvanına zarar verebileceği"ne ilişkin uyarılar yapılmasının ardından, piyasadaki düşüş sürüyor.

British Business Federation Authority (BBFA) ve kripto para birimleri borsası TodaQ'ın yayınladığı raporda, Birleşik Krallık otoritesinin oluşturacağı kripto para birimi düzenlemelerinin, ülkenin girişimci unvanına ve aynı zamanda hisse senetleri ve tahvillere de zarar verebileceği uyarısı yapıldı.

BBFA CEO'su Patrick Curry, söz konusu düzenlemelerin, çeşitli kripto para birimleri borsalarının Birleşik Krallık'ı terk etmesine yol açabileceğini belirtirken, "Bu teknolojinin kullanımı hala keşif aşamasında ve yeni yasaların söz konusu teknolojiler üzerinde olumsuz etki bırakacağını düşünüyorum" dedi.

Raporun yayınlanmasının ardından kripto para birimleri piyasalarında hafta sonu görülen düşüş devam ederken, piyasanın belirleyicisi Bitcoin son 24 saatte yüzde 2.07'lik bir düşüşle 6,346 dolara geriledi ve 110 milyar 106 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 54.1'ini oluşturdu.

Toplam 2,081 adet kripto para biriminin oluşturduğu piyasanın en yüksek hacimli 10 kripto para birimindeki düşüşe yüzde 4.89 ile Litecoin öncülük ederken, en yüksek hacimli 100 kripto para biriminden ise yüzde 10.82, yüzde 8.32, yüzde 5.61, yüzde 3.23, yüzde 2.33, yüzde 1.32, yüzde 1.30, yüzde 0.89 ve yüzde 0.86 ile sırasıyla yalnızca Dentacoin, Waltonchain, Nexo, Wanchain, Maker, Populous, DigixDAO, Basic Attention Token ve Metaverse ETP arttı.

Piyasadaki genel düşüşün etkisiyle piyasa hacmi 203 milyar 674 milyon dolar olarak gerçekleşirken, piyasadaki 24 saatlik işlem hacmi ise 11 milyar 981 milyon dolar olarak hesaplandı.

En yüksek hacimli kripto para birimindeki değişiklikler:

Bitcoin yüzde 2.07

Ethereum yüzde 3.42

Ripple yüzde 3.12

Bitcoin Cash yüzde 4.87

EOS yüzde 4.48

Stellar yüzde 2.23

Litecoin yüzde 4.98

Tether yüzde 0.21

Cardano yüzde 3.73

Monero yüzde 1.85 düştü. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Birleşik Krallık Ekonomi Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title