Haberler

Kraliçe Yeşil Cami'de Rahman Suresi'ni Dinledi

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Bursa programı kapsamında Yeşil Cami ve Yeşil Türbe'yi ziyaret etti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Bursa programı kapsamında Yeşil Cami ve Yeşil Türbe'yi ziyaret etti. Kraliçe Elizabeth, camide Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın okuduğu Rahman Suresi'ni dinledi

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan ve Bursa Mütfüsü Mahmut Gündüz eşlik ettiği Kraliçe Elizabeth'i, Yeşil Cami'ye gelişinde, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Bursa Müftülüğü'nden yetkililer karşıladı.

Prof. Dr. Ortaylı'dan caminin tarihçesi hakkında bilgi alan Kraliçe Elizabeth, camiye girişinde ayakkabılarını çıkarttı ve çoraplarının üzerine beyaz patikler giydi, başını da çizgili bir eşarpla örttü.

Kraliçe Elizabeth'in, camide Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın "Rahman" suresini okumaya başlamasından önce beyaz eldivenlerini giydiği görüldü. Surenin okunmasından sonra, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, Kraliçe Elizabeth'e İngilizce Kur'an-ı Kerim hediye etti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, cami ziyaretinin ardından Yeşil Türbe'ye geçerek, buradaki restorasyon çalışmaları hakkında Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan bilgi aldı. Kraliçe, restorasyonu yürüten ekibin çalışmalarını ilgiyle izledi.

Yeşil Türbe'den sonra yakınlardaki bir kafeteryaya geçen Kraliçe Elizabeth'e, İznik Çini Vakfı'nca yapılan çiniler tanıtıldı. Burada çini motiflerini boyayan kadınların çalışmalarını bir süre izleyen Kraliçe Elizabeth'e, bir çini vazo hediye edildi. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title